Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Αναβλήθηκε η δίκη χρυσαυγίτη

Για τις 8 Απρίλη αναβλήθηκε χτες η δίκη του χρυσαυγίτη Ματθαίου Μερμηγκούση για την επίθεση κατά νοσηλευτή του Νοσοκομείου Χίου με ρατσιστικά κίνητρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε, παραπέμφθηκε προς έρευνα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Η επίθεση είχε γίνει στις 6 Ιούνη 2016 έξω από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, όπου μετά από πυρκαγιά είχε προκληθεί ένταση, έπειτα από την παρουσία φασιστοειδών. Ο νοσηλευτής Γ. Κουτσοδόντης είχε μεταβεί στο χώρο υπηρεσιακά, για να επιβλέψει την κίνηση των ασθενοφόρων.

Οπως είχε αναφέρει ο νοσηλευτής, κάποια στιγμή και εντελώς αναίτια, υπέστη σωματική επίθεση από τον κατηγορούμενο, που τον πέταξε στο έδαφος κι άρχισε να τον κλοτσά. Μάλιστα, υπάρχει και καταγεγραμμένο βίντεο. Να σημειωθεί πως παρότι η αστυνομία ήταν παρούσα και παρακολουθούσε, ο χρυσαυγίτης απομακρύνθηκε ανενόχλητος.

Ο Μ. Μερμηγκούσης, γνωστό μέλος του ναζιστικού μορφώματος στο νησί, είχε καταδικαστεί τον Απρίλη του 2017 σε 18μηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, καθώς είχε αναγνωριστεί για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστοειδών εναντίον του καταυλισμού της Σούδας. Ενώ το Μάη του 2018 είχε καταδικαστεί επίσης σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για την επίθεση κατά δημοσιογράφου το 2016, στη διάρκεια συγκέντρωσης για το Προσφυγικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ