Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Σύσκεψη για το συντονισμό των καπνοπαραγωγών

Αύριο στην Κατερίνη στο Χατζόγλειο Μέγαρο στις 11 π.μ.

Η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα των καπνοπαραγωγών, ώστε να αποτραπούν διά παντός τα ολέθρια σχέδια της ΕΕ για το «σβήσιμο» της καπνοκαλλιέργειας, είναι το κυρίαρχο θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης για τον καπνό που διοργανώνει αύριο στην Κατερίνη η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μουσών του «Χατζόγλειου» Μεγάρου στην πλατεία Ηρώων και η ώρα έναρξής της είναι 11 π.μ.

Στην πρόσκληση που έχει απευθύνει η ΠΑΣΥ στους καπνοπαραγωγούς και στις αγροτικές οργανώσεις και τις συντονιστικές επιτροπές των καπνοπαραγωγικών περιοχών, τονίζονται τα παρακάτω:

«Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσανατολίζεται στην κατάργηση των επιδοτήσεων στον καπνό και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε με πλειοψηφία να προτείνει στην επιτροπή η κατάργηση της επιδότησης να γίνει σταδιακά μέχρι το 2006, μειώνοντάς της κατά 20% το χρόνο από το 2002.

Η σημασία της καπνοκαλλιέργειας για τη χώρα μας είναι μεγάλη, αφού απασχολούνται 65.000 οικογένειες στην καπνοκαλλιέργεια, πάνω από 10.000 καπνεργάτες και χιλιάδες άλλοι σε όλο το κύκλωμα από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση του προϊόντος.

Η κατάργηση των επιδοτήσεων σημαίνει κατάργηση της καπνοκαλλιέργειας και είναι προφανές ότι το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλο και πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε δυναμικά - συντονισμένα, σε κατεύθυνση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ