Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA INTERCONTINENTAL CUP
Παγκόσμια η ΑΕΚ

Eurokinissi

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας και το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA, νικώντας 86-70 τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο στον τελικό του Φάιναλ 4 που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ηταν ο τρίτος τίτλος για την ΑΕΚ σε διάστημα ενός χρόνου, καθώς έχει μεσολαβήσει και η κατάκτηση του FIBA Champions League τον περασμένο Μάη. Παράλληλα, η «Ενωση» έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά το Διηπειρωτικό, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της ήδη από τον ημιτελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Σαν Λορέντζο, την οποία συνέτριψε με 86-74. Με «αέρα» από την εντυπωσιακή επικράτηση, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε και στον τελικό, με πρωταγωνιστή τον Θίοντορ, απέναντι στη Φλαμένγκο του Βαρεζάο, ενός από τους σπουδαιότερους Βραζιλιάνους παίκτες. Μετά το ρευστό πρώτο δεκάλεπτο (20-19), η ελληνική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της και με τον Ματσιούλις να ξεχωρίζει απέκτησε μια ικανή διαφορά μέχρι το ημίχρονο (42-33). Παρά τις διακυμάνσεις της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τη λήξη της (66-55). Στο 4ο δεκάλεπτο σήμανε η ώρα του Θίοντορ και σε συνδυασμό με την καθοριστική συμβολή των Τζέιμς και Λαρεντζάκη σε άμυνα και επίθεση, η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για τη σπουδαία επιτυχία.

ΑΕΚ: Χάντερ 4, Τζέιμς 12, Ματσιούλις 17, Σαντ-Ρος 8, Θίοντορ 22, Γκρίφιν, Λαρεντζάκης 10, Σάκοτα 11, Τσαλμπούρης, Ξανθόπουλος 2.

Φλαμένγκο: Μπάλμπι 9, Ολιβίνια 4, Ροσέτο 3, Μαρκίνιος 21, Βαρεζάο 15, Κρεζένι 2, Ντος Αντος 5, Μινέιρο 2, Νέσμιτ 7, Ράμος 3.

  • Η Σαν Λορέντζο πήρε την 3η θέση στη διοργάνωση, νικώντας 77-59 τους Οστιν Σπερς στον μικρό τελικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ