Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία!

Στη Θεσσαλία βρίσκεται από προχτές - και για μια ακόμα φορά - ο υφυπουργός Γεωργίας, Β. Αργύρης, σε μια προσπάθεια να «τιθασεύσει» τις αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών, που είναι ανάστατοι για τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση και ετοιμάζονται να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά, στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες στους θεσσαλικούς νομούς.

Χτες το πρωί, ο Β. Αργύρης πήγε στο χωριό Αγιοι Ανάργυροι της Λάρισας και στα Φάρσαλα, όπου, μιλώντας σε αγρότες, προσπάθησε να τους «πείσει» ότι ...έχουν παρεξηγήσει τις προθέσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και αντιδρούν αδίκως.

Φτάνοντας, μάλιστα, στο έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού, ισχυρίστηκε ότι για τα «διπλά τιμολόγια», με τα οποία παραδόθηκαν και πληρώθηκαν αρκετές ποσότητες βαμβακιού σε ιδιωτικά εκκοκιστήρια, δε φταίει ο ίδιος και η κυβέρνηση που άφησε τους εκκοκκιστές να δρουν ασύδοτοι, αλλά οι ίδιοι οι παραγωγοί που δέχτηκαν να πληρωθούν για το βαμβάκι τους σε δύο τιμές - μια ποσότητα ως επιδοτούμενη και μια άλλη μόνο στην εμπορική τιμή - αλλά και οι οργανώσεις των αγροτών της Θεσσαλίας, που δεν ...τους συμβούλευαν να μη δεχτούν!

Κατά τ' άλλα, επανέλαβε ότι «δε θα υπάρξουν δύο τιμές στο βαμβάκι», προσθέτοντας, όμως, ότι «μπορεί να υπάρξουν μη επιλέξιμα στρέμματα, το βαμβάκι των οποίων δε θα επιδοτηθεί»!!! Με άλλα λόγια, είπε ακριβώς το ίδιο: Οτι, δηλαδή, θα υπάρξουν επιλέξιμες και μη επιλέξιμες ποσότητες βαμβακιού - επειδή αυτό δεν το επιτρέπει ο κανονισμός της ΕΕ, γι' αυτό αναφέρεται σε «μη επιλέξιμα στρέμματα» - κι επομένως θα υπάρξουν και «δύο τιμές», αφού το μη επιλέξιμο προϊόν δε θα επιδοτηθεί...

Αργά το απόγευμα, ο Β. Αργύρης παραβρέθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας, όπου συζητήθηκε το φλέγον θέμα του βαμβακιού - έξω από τη Νομαρχία είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αγρότες για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό τους από το υπουργείο Γεωργίας και να εκφράσουν την καταδίκη τους στον καταστροφικό κανονισμό της ΕΕ για το βαμβάκι και στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται - και σήμερα θα επισκεφτεί το Νομό Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ