Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Μαχητική και ασυμβίβαστη παρέμβαση

Διακήρυξη της Ενιαίας Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο

Να καταγγείλουν με την ψήφο τους την πολιτική της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου και της καταστροφής των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων, αλλά και τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ, που με την ανοχή και το συμβιβασμό τους τη στηρίζουν, να διεκδικήσουν έναν άλλο προσανατολισμό και δράση που θα ακυρώνει τα αντιλαϊκά μέτρα, ψηφίζοντας Ενιαία Αγωνιστική Πρωτοβουλία στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, καλεί η παράταξη τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Στη διακήρυξή της η Ενιαία Αγωνιστική Πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, τονίζει ότι στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που διεξάγονται στις 2, 3 και 4 Δεκέμβρη δίνεται στους επαγγελματίες η δυνατότητα να εκλέξουν νέα διοίκηση με αγωνιστική προοπτική, ασυμβίβαστη με την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται. Οπως σημειώνει, η χώρα μας έχει ήδη μπει στην ΟΝΕ και δέχεται τις συνέπειες του «ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς». Σκιαγραφώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα λαϊκά στρώματα, με βάση τις επιλογές της κυβέρνησης επισημαίνει ότι όλο και μεγαλύτερες μάζες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση αξιοποιείται για να διευρύνει τη φτώχεια των λαών. Τα προϊόντα των πολυεθνικών εκτοπίζουν τα ελληνικά, τα αποθεματικά των Ταμείων χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, μέσω του χρηματιστηρίου, τα φέσια πολλαπλασιάζονται, τα πολυκαταστήματα εξαπλώνονται σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων με τις ευλογίες της κυβερνητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, η φορολογία διογκώνεται, αντί για χρηματοδοτική στήριξη η κυβέρνηση παρέδωσε τους μικρούς επαγγελματίες στο τραπεζικό κεφάλαιο. «Τα προβλήματά μας παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις και δεν υπάρχουν περιθώρια χαμένου χρόνου. Η ψήφος τώρα μετράει περισσότερο από ποτέ. Μην τη χαρίσεις σ' αυτούς που συναίνεσαν στην πολιτική εξόντωσής μας», καλεί η Ενιαία Αγωνιστική πρωτοβουλία.

Η Ενιαία Αγωνιστική Πρωτοβουλία αγωνίζεται για:

  • Επιμελητήριο μάχης και όχι συμβιβασμού
  • Να ανατραπούν οι πολιτικές που εξοντώνουν τους ΕΒΕ
  • Ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος σε δημοκρατική κατεύθυνση
  • Να δεσμευτούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των ΕΒΕ με επιδοτούμενο επιτόκιο από το κράτος
  • Να σταματήσει κάθε νέα επέκταση των πολυκαταστημάτων και η εγκατάσταση νέων. Να μπουν φραγμοί στην ανεξέλεγκτη είσοδο των πολυεθνικών
  • Προώθηση των συνεταιρισμών με κίνητρα και ευνοϊκά προγράμματα
  • Να διαφυλαχτούν οι κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιπλέον, πέρα από τα άμεσα προβλήματα, η Ενιαία Αγωνιστική Πρωτοβουλία αγωνίζεται ενάντια στις πολεμικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε βάρος λαών και κρατών, καταδικάζοντας την τρομοκρατία είτε κρατική είτε σκοταδιστική και ανεξέλεγκτη. Παλεύει για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών από την επίθεση που δέχονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, για ανακατανομή του εισοδήματος στη χώρα μας υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων, σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας κόντρα στην καταστροφική λειτουργία της «ελεύθερης αγοράς». Διεκδικεί απόκρουση των ντιρεκτίβων ισοπέδωσης της ΕΕ, φιλολαϊκή οικονομική πολιτική και όχι πολιτική ΕΕ. Η Ενιαία Αγωνιστική Πρωτοβουλία αγωνίζεται για συγκρότηση ενός αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου όλων των ΕΒΕ και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση των κοινών συμφερόντων. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι μαζί με όλους τους επαγγελματίες θα αγωνιστεί να κάνει πράξη μια νέα πολιτική μέσα από αγώνες και ασυμβίβαστη μαχητική πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ