Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Από τις περιοδείες του Συνδικάτου
Από τις περιοδείες του Συνδικάτου
Περιοδείες σε μια σειρά εργοτάξια οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την περασμένη Παρασκευή, συζητώντας με τους εργαζόμενους γύρω από τα επόμενα βήματα στον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

Περιοδείες έγιναν συγκεκριμένα στα εργοτάξια επέκτασης του Αεροσταθμού του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα και της κατασκευής φαρμακευτικής εταιρείας στο Κορωπί.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε αύξηση - ψίχουλα στον κατώτατο μισθό, να κλιμακωθεί ο αγώνας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας. Στην παρέμβασή του το Συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν γύρω από το χαρακτήρα της «ανάπτυξης», με βάση την πείρα που διαθέτουν. Συγκεκριμένα, στα εργοτάξια στα οποία δουλεύουν κατασκευάζονται έργα με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με μεροκάματα καθηλωμένα, εξαντλητικά ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας. Πρόκειται για έργα που υπαγορεύονται με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων, για τη στήριξη για παράδειγμα του Τουρισμού, όπως συμβαίνει με την επέκταση του αεροδρομίου, του εκπτωτικού χωριού και την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ μια σειρά έργα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους και το λαό βρίσκονται στα αζήτητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ