Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Απεργούν την Πέμπτη με αιχμή τα ΒΑΕ

Σε απεργία την Πέμπτη 21 Φλεβάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με αιχμή την πάλη ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τον νόμο 4512/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί στην απεργία την Πέμπτη και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην παλιά Βουλή (άγαλμα Κολοκοτρώνη). «Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες», τονίζει και καλεί τα σωματεία να ενημερώσουν με μαζικές διαδικασίες όλους τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η ΔΑΣ, που μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με νόμο όρισε επιτροπή για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας αλλά και ότι το επίδομα παύει να καταβάλλεται από 1/3/2019. Τώρα η κυβέρνηση μιλά για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής. «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!».

Παράλληλα, η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών, «εξυπηρετεί και διευκολύνει τους δημάρχους που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποιήσεις». Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διήρκεσε η διαθεσιμότητά τους».

  • Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να καταβληθεί άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για το μήνα Μάρτη, όπως επίσης και να κατοχυρωθούν με νόμο η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους δικαιούχους καθώς και η επέκτασή του σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ