Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διά πάσαν νόσον...

Τα παλιά - παλιά χρόνια, τότε που η ύπαρξη γιατρών σπάνιζε, ειδικά στην ύπαιθρο, οι άνθρωποι όταν αρρώσταιναν κατέφευγαν σε πρακτικούς. Αυτοί, μη έχοντας επιστημονικές ιατρικές γνώσεις, έδιναν σε όλους τους άρρωστους τις ίδιες συμβουλές. Είτε πόδι σου πονούσε, είτε χέρι, είτε στομάχι, οι πρακτικοί, σου συνιστούσαν ασπιρινούλα, κι αν υπήρχε και αυτή...

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, με αφορμή την επίσκεψη από χτες αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα μας, που θα μείνει μέχρι και τις 19 του μήνα, προκειμένου να επισκεφθεί υπουργεία, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, κοινωνικές οργανώσεις κλπ.

Οι άνθρωποι θυμίζουν πραγματικά τους παλιούς πρακτικούς των αρχών του αιώνα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες της α' ή της β' οικονομίας, ανεξάρτητα αν οι οικονομίες βρίσκονται σε κύκλο ανόδου ή σε επιβράδυνση, ή σε κρίση, η συνταγή είναι μια και μοναδική. Απελευθερώστε αγορές, εντείνετε τη λιτότητα, προωθήστε διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήστε τα πάντα, επιταχύνετε δημοσιονομική εξυγίανση. Προτάσεις διατυπωμένες σε μια άκαμπτη «ξύλινη γλώσσα», που επαναλαμβάνονται μονότονα τα τελευταία 15 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ