Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Με δυνατό το ΚΚΕ θα δυναμώσουν και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων

«Ευελιξία», ανασφάλεια, εντατικοποίηση και μισθοί πείνας είναι ανάμεσα στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες και που ανέδειξε το ΔΣ του Συλλόγου Καθαριστριών Πειραιά κατά τη τη συνάντηση που είχε με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή του Κόμματος και υποψήφια δήμαρχο Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η πρόεδρος του σωματείου, Χριστίνα Καραμαλίκη, ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία όσον αφορά την εργασία των καθαριστριών, με μεγάλο ποσοστό να δουλεύει ως «εποχιακές» με άθλιες συνθήκες και μισθούς πείνας, ενώ δεν παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Πρόσθεσαν ότι o δήμος του Πειραιά αρνείται να προβεί σε προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών και επιλέγει την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας με εργαζόμενες που δουλεύουν στα οκτάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι οποίες, μετά το πέρας του οκταμήνου, επιστρέφουν στον «εφιάλτη» της ανεργίας. Οι καθαρίστριες ανέδειξαν ακόμα ότι αυτό το διάστημα παλεύουν να υπογραφεί ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει όλες τις καθαρίστριες ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, είτε είναι συμβασιούχες, είτε είναι εργολαβικές.

Η Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων δείχνουν τον δρόμο και μόνο αυτοί αποτελούν εγγύηση για να αλλάξει η κατάσταση. Ανέφερε ότι δεν στέκονται όλες οι δημοτικές αρχές ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του δήμου της Πάτρας για τη σημασία και τη βαρύτητα που έχει όταν ένας δήμαρχος μπαίνει μπροστά και διεκδικεί για τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και τους δημότες του. Πρόσθεσε ακόμα ότι το σωματείο είναι η δύναμη των εργαζομένων και χρειάζεται να υπάρχει συσπείρωση γύρω απ' αυτό καθώς και τα άλλα ταξικά συνδικάτα. Οπως είπε, ο αγώνας προκαλεί ρωγμές και οι ρωγμές ανατροπές. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, αποκτά μεγάλη σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί του, στους οποίους μετέχουν καταξιωμένοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Τέλος, κάλεσε τις εργαζόμενες να ενισχύσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες για να βγει πιο ισχυρό, ώστε την επόμενη μέρα να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για τις σχολικές καθαρίστριες (2021-08-24 00:00:00.0)
Σε γειτονιές και χώρους δουλειάς μεταφέρεται το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ (2019-01-19 00:00:00.0)
Καθαριστές και καθαρίστριες λένε «φτάνει πια στην κοροϊδία» (2016-06-08 00:00:00.0)
Καμιά ανοχή στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία (2015-05-29 00:00:00.0)
Απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες (2011-12-09 00:00:00.0)
Α' ΠΕΙΡΑΙΑ (2007-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ