Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΜΑ
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ηθικός αυτουργός των εργοδοτικών εγκλημάτων

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα λατομεία, συνολικά στην εργατική τάξη του νομού, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να δυναμώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, για δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας της ζωής τους, απευθύνουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους δήμους Δράμας, Δοξάτου και Προσοτσάνης.

Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα έναν 32χρονο εργαζόμενο σε λατομείο στην περιοχή του Οχυρού Δράμας, ο Δ. Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας, η Κατερίνα Αετοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Προσοτσάνης και ο Μάριος Αμανατίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δοξάτου, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι οι εργαζόμενοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους, λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, των επικίνδυνων συνθηκών κάτω από τις οποίες υποχρεούνται να δουλεύουν, τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών "ατυχημάτων" και των κινδύνων που παραμονεύουν για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Ηθικός αυτουργός των εργοδοτικών εγκλημάτων είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα - τσεκουρωμένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν οι αντίστοιχοι νόμοι.

Αυτό ενισχύει την ασυδοσία των εργοδοτών, που στο βωμό της κερδοφορίας τους δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών. (...)

Απαιτούμε:

Την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών. Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού εργάτη. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό, χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ