Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Να μην επιτρέψουμε σε νόθους και εργοδότες να ψηφίσουν για εμάς!

Κάλεσμα σε συγκέντρωση το Σάββατο 23/2, στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΙΥΕ

Απέναντι σε όλη αυτήν τη σαπίλα, στην τελική ευθεία μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι ταξικές δυνάμεις με καθημερινές παρεμβάσεις μέσα σε χώρους δουλειάς, αλλά και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ξεσκεπάζουν το ρόλο της «πέμπτης φάλαγγας» της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σημαντική μάχη ενάντια στην ωμή εργοδοτική παρέμβαση δίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σωματεία του Εμπορίου και των Υπηρεσιών καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στην έναρξη του συνεδρίου, το Σάββατο 23/2 στις 11 π.μ., με συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 6), στέλνοντας μήνυμα πως δεν ανέχονται να τους «εκπροσωπούν» οι άνθρωποι της εργοδοσίας με την «ταμπέλα» των συνδικαλιστών.

Σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν: «Σε αυτό το συνέδριο η εργοδοσία δεν στέλνει απλά τα τσιράκια της, αλλά επιχειρεί να μπει απευθείας η ίδια με φυσική παρουσία στο εργατικό κίνημα. Εργοδότες, στελέχη εταιρειών, μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιρειών και super market φιγουράρουν στη λίστα των αντιπροσώπων και των ψηφισάντων μελών, αλλοιώνοντας την πραγματική θέληση των εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες».

Χαρακτηριστικό μάλιστα της βαρύτητας που δίνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στη στήριξη αυτών των άθλιων μεθοδεύσεων στην ΟΙΥΕ είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε να χορηγήσει «οικονομική διευκόλυνση» με... «επείγοντα χαρακτήρα», ύψους 30.000 ευρώ, για τα «έξοδα του Συνεδρίου» της, την ίδια στιγμή που αξιώνει από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις την καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων συνδρομών. Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης, στηρίζοντας με τα χρήματα των εργαζομένων την είσοδο των εργοδοτών στα εργατικά συνδικάτα! Τα συμπεράσματα και η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε όλους αυτούς ανήκουν στους εργαζόμενους!».

Θορυβημένη από τις αποκαλύψεις για το τι είδους «σύνεδροι» θα εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους, η ηγεσία της ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της «ομάδες τραμπούκων» τα σωματεία που καλούν σε κινητοποίηση στην έναρξη του συνεδρίου με το σύνθημα «Εξω οι εργοδότες από τα σωματεία». Ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όταν το Νοέμβρη του 2018 ζήτησε από την κυβέρνηση τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται υπό την «προστασία» των ΜΑΤ και του «Συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας.

Απέναντι στην καταστολή και το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας

Να υπενθυμίσουμε εδώ, σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της καταστολής από τους εργατοπατέρες, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-- Τον Οκτώβρη του 2018, η απερχόμενη διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης συνεργάστηκε με την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη και τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να πραγματοποιήσει νόθο «συνέδριο». Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η Αστυνομία κάλεσε την πρόεδρο και την γραμματέα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» να δώσουν εξηγήσεις για την ανακοίνωση του Συνδικάτου που ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τη νοθεία» και καλούσε σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο! Στο «συνέδριο», οι δυνάμεις καταστολής έκαναν «face control» στους αντιπροσώπους, κατόπιν εισαγγελικής εντολής! Στο όργιο νοθείας και εκφυλισμού προστέθηκαν οι μηνύσεις εναντίον εργαζομένων που αντέδρασαν σε αυτό.

-- Τη σκυτάλη της νοθείας και της αξιοποίησης του «Συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας πήρε το Νοέμβρη του 2018 το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο οποίο δεν τοποθετήθηκε κανένας εκτός από τους αντιπροσώπους της «Εργατικής Ενότητας», τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ! Πριν από την έναρξη του συνεδρίου, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδωσαν τη μάχη για να αποκαλύψουν το ρόλο των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ, που με τη χρήση... δεύτερης σφραγίδας επικύρωναν νόθους αντιπροσώπους. Ακολούθησε το γεγονός της αποκάλυψης ασφαλίτη, όταν αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» τον έπιασαν «στα πράσα» στο μέρος όπου περίμεναν αντιπρόσωποι για να πάρουν την κάρτα συμμετοχής στο συνέδριο! Να σημειωθεί ότι οι άλλες παρατάξεις δεν ζήτησαν τον λόγο έστω για να καταγγείλουν το γεγονός από το βήμα του συνεδρίου. Αντίστοιχα, λέξη δεν άρθρωσε ούτε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στην έναρξη των εργασιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ