Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Νέα 24ωρη από τους απλήρωτους στη «FERRO»

Νέα 24ωρη απεργία στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία FERRO» έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα 25/2 το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Πριν από ένα μήνα οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τη μισθοδοσία του Οκτώβρη, όμως δεν έχουν ακόμα πληρωθεί για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη και Γενάρη, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας για το 2018.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, στην πολύμηνη απληρωσιά, που έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους πρόβλημα επιβίωσης, προστέθηκε και η προκλητική στάση της εργοδοσίας, που προχώρησε σε δύο απολύσεις.

Αρχικά η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενο στον οποίο «οφείλει δεδουλευμένους μισθούς 11 μηνών από το 2014 έως τον Ιανουάριο του 2019»! Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι ο εργαζόμενος, κάτω από την άθλια οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, ενημέρωσε την εταιρεία ότι αδυνατεί να μετακινηθεί στη ΒΙΠΕ όπου βρίσκεται το εργοστάσιο λόγω έλλειψης χρημάτων και αιτήθηκε άδεια. Η εταιρεία αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας και στη συνέχεια τον απέλυσε «με το πρόσχημα ότι δεν πήγε για δουλειά τις τελευταίες μέρες»!

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της 24ωρης κινητοποίησης, απέλυσε και δεύτερη εργαζόμενη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Τροφίμων Φθιώτιδας, και μάλιστα ενώ βρισκόταν σε άδεια ασθενείας, καταβάλλοντας την αποζημίωση αλλά όχι και τους δεδουλευμένους μισθούς που της οφείλονται από το 2014 έως και σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο ξεκαθαρίζει ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους θα πέσουν στο κενό. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας προς κάθε κατεύθυνση μέχρις ότου η εταιρεία καταβάλει και το τελευταίο ευρώ στους εργαζόμενους», τονίζει και καλεί στην απεργία και την περιφρούρησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ