Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Συνεχίζεται η «καταιγίδα» παραιτήσεων

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η ρευστότητα των εξελίξεων, οι ατέρμονες προσπάθειες για διαπραγμάτευση και οι εντεινόμενες ενδοαστικές κόντρες με επίκεντρο το Brexit συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό των δύο αστικών κομμάτων.

Την Παρασκευή, ο Εργατικός βουλευτής Ιαν Οστιν (ο οποίος πρόσκειται στη νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος, που βρίσκεται πιο κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ) παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι το κόμμα «είναι διαλυμένο και έχει καταληφθεί από την άκρα αριστερά». Ηταν ο ένατος που παραιτήθηκε από το κόμμα επιλέγοντας να γίνει ανεξάρτητος. Ωστόσο, ο Οστιν ξεκαθάρισε ότι δεν θα ενταχθεί στην ομάδα των άλλων οκτώ Εργατικών και των τριών Συντηρητικών που παραιτήθηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους δημιουργώντας «ομάδα ανεξάρτητων».

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μεταβαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, επιδιώκοντας στο παρασκήνιο νέα διαπραγμάτευση με κάποιους Ευρωπαίους ομολόγους της στο περιθώριο της συνόδου.

Τέλος, την Παρασκευή η ιρλανδική κυβέρνηση παρουσίασε νομοσχέδιο με στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών που αναμένεται να προκαλέσει στη χώρα ένα πιθανό «σκληρό» Brexit (δηλαδή αποχώρηση της Βρετανίας δίχως συμφωνία με την ΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ