Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
Κατέρρευσε το κατηγορητήριο σε βάρος των μελών και φίλων του ΚΚΕ

Διαμαρτυρία την ώρα της δίκης οργάνωσε η ΤΟ Ιωαννίνων του Κόμματος

Από τη διαμαρτυρία στα δικαστήρια
Από τη διαμαρτυρία στα δικαστήρια
Αθωώθηκαν πανηγυρικά τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς είχαν συλληφθεί στις 2 Ιούλη 2017 - ύστερα από κλήση του δημάρχου Πωγωνίου - κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας της ΚΝΕ προς τιμήν των κομμουνιστών φαντάρων και ναυτών - μελών της ΟΚΝΕ, που βασανίστηκαν αλλά έμειναν αλύγιστοι την περίοδο 1924 - 1934 στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου».

Το έωλο κατηγορητήριο της «καταπάτησης δημόσιας έκτασης», το οποίο κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία, κατέρρευσε κυριολεκτικά και όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες αυτές διώξεις.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Τα γαρίφαλα στην Καισαριανή και οι επισκέψεις στους τόπους θυσίας κομμουνιστών, αριστερών, πραγματικών πατριωτών και αγωνιστών, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης. Καλούμε καθέναν που αισθάνεται αριστερός, έντιμος, προοδευτικός, τώρα να καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανεχτεί άλλο στο όνομα μιας δήθεν "αριστεράς" και "προόδου" να λερώνονται αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές». Οι διαδηλωτές διατράνωσαν με τα συνθήματά τους ότι η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει, ότι οι διώξεις δεν τους τρομάζουν.

Στη δίκη αναδείχθηκε ότι η δίωξη είναι πολιτική και ότι οι συλλήψεις έγιναν γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από ένα τέτοιο μνημείο και το συμβολισμό που έχει. Μάλιστα, οι παλινωδίες του ίδιου του δημάρχου Πωγωνίου, που από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου και την τοποθέτηση της πλακέτας έφτασε στο σημείο ο ίδιος αυτοπροσώπως να καλέσει την αστυνομία, δείχνουν τις πιέσεις που ασκήθηκαν.

Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από ένα κατηγορητήριο που δεν είχε βάση. Ούτως ή άλλως, τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την ανέγερσή του μέχρι σήμερα, το μνημείο κοσμεί την περιοχή και το επισκέπτονται όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι από όλο το νομό. Αυτή είναι η έμπρακτη αθώωση των κατηγορουμένων. Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με συνθήματα και υποσχέθηκαν σύντομα να συναντηθούν ξανά στο χώρο του μνημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ