Κυριακή 11 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ
Ευρωστρατός - Μονάδες Ταχείας Επέμβασης

Διαφημιστική καμπάνια

Να θυμηθούμε πώς μας προέκυψαν αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία. Στην Ουάσιγκτον τον Απρίλη 1999 υπογράφεται μια διακήρυξη από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, που αλλάζει τη στρατηγική της συμμαχίας. Το νέο δόγμα προβλέπει ότι τα κράτη - μέλη του θα έχουν δυνάμεις που θα αναπτύσσονται γρήγορα, θα είναι επιθετικές, θα διατηρούνται και θα επιβιώνουν στο πεδίο της μάχης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το ΝΑΤΟ θα κρίνει πώς και πού θα χρησιμοποιούνται. Στο Ελσίνκι τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υλοποιεί την εντολή της Ουάσιγκτον και αποφασίζει ότι «τα κράτη - μέλη του θα συνεργάζονται σε επιχειρήσεις, θα υποστηρίζουν τις δυνάμεις αυτές σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, το οποίο θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κρίσεων». Στη συνέχεια το δικό μας ΥΕΘΑ παρουσιάζει πλαίσιο για την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το πλαίσιο αυτό το ονόμασαν ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ που είναι πιστή μετάφραση της διακήρυξης της Ουάσιγκτον, ενώ πιο προσεκτικοί οι Ευρωπαίοι έφεραν κάποιες διαφοροποιήσεις.

Δημιουργούν έτσι το ελληνικό τμήμα του ευρωστρατού με δυνάμεις επαγγελματικές, όπως προβλέπουν οι παραπάνω διακηρύξεις, ταχυκίνητες, ευέλικτες και εξοπλισμένες με επιθετικά όπλα, αν και το δόγμα των ΕΔ ήταν ακόμη αμυντικό. Η συμμετοχή μας στον Ευρωστρατό θα κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο 20 δισ. το μήνα. Θα διαθέσουμε δύο Στρατηγεία ένα Σώμα Στρατού και δύο Ταξιαρχίες. Συνολικά χάνουμε 400 αξ/κούς 3.500 στρ/τες ενώ άλλοι τόσοι δεσμεύονται ως εφεδρεία του Ευρωστρατού. Δεσμεύουν ακόμη 40 μαχητικά Α/Φ, αρκετά μεταγωγικά Α/Φ, ελικόπτερα, φρεγάτες και υποβρύχια.

Το Γ` Σώμα Στρατού στη Θεσ/κη μετεξελίσσεται μέχρι το 2003 σε ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, το Στρατηγείο στη Λάρισα μετατρέπεται σε επιτελικό. Από 27 Οκτώβρη 2001 η 71η Ταξιαρχία Πεζικού στη Ν. Σάντα έχει μετονομαστεί σε αερομεταφερόμενη. Είναι προφανής ο πραγματικός σκοπός της μετεξέλιξης. Να σημειωθεί ότι η Ταξιαρχία αυτή υπάγεται στο Β` Σώμα Στρατού στη Βέροια το οποίο στο σύνολό του έχει διατεθεί στο ΝΑΤΟ και αποτελεί Δύναμη Ταχείας Επέμβασης με αποστολές τόσο σε εθνικό όσο και σε συμμαχικό επίπεδο, που σημαίνει ότι για τη χρησιμοποίησή της σε εθνική αποστολή πρέπει να εγκρίνει το ΝΑΤΟ.

Οπως εύκολα γίνεται αντιληπτό τις δυνάμεις αυτές θα τις στερηθεί ο αμυντικός ιστός της χώρας. Καταργούν Μονάδες με αμυντική αποστολή για να δημιουργήσουν μικρές ταχυκίνητες, επιθετικές Μονάδες Ταχείας Επέμβασης, τις οποίες επανδρώνουν με διοικητές μάνατζερ (είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις;) αλλά και με στρατιώτες επαγγελματίες - μισθοφόρους. Οι ΕΔ εξοπλίζονται με έξυπνα επιθετικά όπλα επιθετικά ελικόπτερα, ιπτάμενα Τάγκερ για ανεφοδιασμό Α/Φ εν πτήσει, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και άλλα συστήματα υποστήριξης.

Ολα τα παραπάνω καμιά σχέση δεν έχουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας, έχουν όμως όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να χρησιμοποιηθούν ως Μονάδες Ταχείας Επέμβασης, όπου Γης. Οι αλλαγές αυτές, τα οπλικά συστήματα και τα μέσα θα κοστίσουν αρκετά τρισ., που θα καρπωθούν οι πολυεθνικές και θα φέρουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ άλλων χωρών.

Επαγγελματικός - Μισθοφορικός Στρατός

Θα αποκόψει τις ΕΔ από την κοινωνία καθώς η άμυνα της χώρας είναι δική της υπόθεση και όχι των μισθοφόρων που όπου χρησιμοποιήθηκαν, ιστορικά, κατέρρευσαν κράτη, αυτοκρατορίες και συμμαχίες. Ο Ισοκράτης το 356 π.Χ. τους χαρακτηρίζει «κοινούς εχθρούς όλης της ανθρωπότητας».

Με τους μισθοφόρους ο Στρατός:

  • θα μεταβληθεί σε έναν οργανισμό με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, θα γεμίσει με άτομα, χωρίς προσόντα και προοπτική με μοναδικό ιδανικό να υπηρετήσουν όχι την πατρίδα τους αλλά τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για το διπλό μισθό που καταβάλλεται από το ελληνικό Δημόσιο.
  • θα δημιουργηθεί μια νέα τάξη, νέων συνταξιούχων που θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί δε θα έχουν μεγάλο χρόνο συνδρομής. Η μικρή σχετικά σύνταξη του αντισυνταγματάρχης, αλλά με 25 τριακοστά πέμπτα, θα τους αναγκάσει στα 45 χρόνια τους να αναζητήσουν έξω δουλιά, αλλά με τι προσόντα.
Διαφημιστική καμπάνια του ΥΕΘΑ

Ξεκίνησε μια εκστρατεία στρατολόγησης επαγγελματιών οπλιτών 6.000, στο σύνολο εκ των οποίων 4.500 για το Στρατό Ξηράς που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο σχολιασμός της καμπάνιας που ακολουθεί πιστεύουμε να βοηθήσει τους νέους και τις οικογένειές τους να πάρουν τη σωστή απόφαση. Οσοι λοιπόν αγαπούν τη δράση πριν καταταγούν να γνωρίζουν ότι θα χρησιμοποιηθούν ως ράμπο σε ειδικές αποστολές, σε κάθε γωνιά της Γης, όπου τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών το απαιτούν. Από τη σύνοδο του Ελσίνκι έχουμε την υποχρέωση να διατηρούμε 7.000 επαγγελματίες οπλίτες για τον Ευρωστρατό. Επομένως δε θα υπηρετήσουν την Ελλάδα. Οσοι θέλουν σίγουρη σταδιοδρομία στο Στρατό να ξέρουν ότι αυτή εξαρτάται από τις διαδοχικές σημειώσεις των διοικητών τους, την προσήλωσή τους στις διαταγές που θα παίρνουν για την επιβολή της νέας τάξης. Αυτά θα συνυπολογίζονται στις τακτικές κρίσεις και αν δεν πληρούνται τα δεδομένα τους δε θα ανανεώνεται η σύμβαση εργασίας. Οσοι νομίζουν ότι η στολή τούς πάει και ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή τους να έχουν υπόψη ότι η Στολή για τον Ελληνα φαντάρο που υπηρετεί την πατρίδα του είναι τιμή και καμάρι ενώ για τον μισθοφόρο που θα συμμετέχει στα τάγματα θανάτου των ΝΑΤΟικών είναι όνειδος. Να μην ξεχνάτε την τύχη των βετεράνων των πολέμων των Αμερικανών (ναρκωτικά, νευρασθένειες, κατάθλιψη, αλκοολισμός, λευχαιμίες και άλλα).

Δεν είναι τυχαίο πως πουθενά δε γίνεται λόγος για την άμυνα της χώρας και για τον πατριωτισμό του Ελληνα, γιατί απλά δε σας υπολογίζουν ως Ελληνες φαντάρους αλλά σας θέλουν μακελάρηδες στον δεκαετή πόλεμο που κήρυξε ο Μπους εναντίον 60 χωρών που αντιστέκονται στα σχέδιά του. Τους ενδιαφέρει να λειτουργείτε επαγγελματικά προβάλλοντας τη λογική «όλα τα επαγγέλματα είναι καλά αρκεί να βγάζεις λεφτά».

Προβληματιστείτε, γιατί δεν καλύπτουν τις θέσεις αυτές από τους αποφοίτους των σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών, γιατί δεν αναβαθμίσουν τις σχολές αυτές, γιατί δεν αξιοποιούν την πληθώρα των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, απλούστατα γιατί αυτά τα περί γνώσης και εξειδίκευσης είναι η βιτρίνα, για να προσελκύσουν νέους μισθοφόρους από τη φτωχή λαϊκή οικογένεια, με την υπόσχεση του καλού μισθού. Επιδιώκουν να χειραγωγήσουν γονείς και εργαζόμενους να υπηρετούν με καμάρι και με το αζημίωτο τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ ως ειδικές δυνάμεις, τύπου Ράμπο.

Αν τελικά μείνετε 25 χρόνια στο Στρατό δημιουργούνται σοβαρά κοινωνικά, προσωπικά και συνδικαλιστικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας εξισώνουν με τους Μονίμους Υπαξιωματικούς οι οποίοι με το θεσμό των Πανελληνίων Εξετάσεων πέτυχαν και αποφοίτησαν από τις σχολές τους, επιπέδου ΤΕΙ πώς θα σταθείτε επαγγελματικά πλάι τους, πώς θα καλύψετε την επαγγελματική ανισότητα, πώς θα συνεργαστείτε μαζί τους;

Προβληματιστείτε από την αδιαφορία των Μονίμων Στελεχών των ΕΔ να υπηρετήσουν σε ΝΑΤΟικά εκστρατευτικά σώματα απροθυμία που ανάγκασε την ιεραρχία του ΓΕΣ τον Αύγουστο ν' αλλάξει τη διαταγή και από εθελοντική να γίνει υποχρεωτική η τοποθέτησή τους στις αποστολές αυτές. Η Διαταγή αυτή είναι αντισυνταγματική, δεν έχει σχέση με την Εθνική μας άμυνα και την πατρίδα μας, δεν αφήνει όμως την ελληνική κυβέρνηση να εκτεθεί στους ΝΑΤΟικούς προϊσταμένους της.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σάς χρειάζονται για να παρακάμπτουν τη βούληση των λαών, όπου Γης, με ταχείες χειρουργικές και θανατηφόρες επεμβάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν πηγές ενέργειας, τους δρόμους ροής τους, την επιβολή των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που οι ίδιοι δημιουργούν και υποθάλπουν σε βάρος των λαών και των κινημάτων που αντιστέκονται στη βούλησή τους.


Ειδικός Συνεργάτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ