Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Επιτυχημένη ημερίδα για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ

Από την ημερίδα που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Από την ημερίδα που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρά σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Αμεση αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού. Αμεση συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού τους. Να λειτουργήσουν άμεσα οι δημόσιες Μονάδες Αποκατάστασης της 6ης ΥΠΕ.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με θέμα «Υπερασπιζόμαστε την Υγεία του λαού, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες», με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων και φορέων.

Την εισηγητική ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έκανε ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΠ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Παρεμβάσεις στην ημερίδα έκαναν οι: Τάσος Γιακουμής, γενικός γιατρός και μέλος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ). Ιουλία Συροκώστα, παθολόγος - λοιμωξιολόγος στο ΠΓΝΠ, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (παράρτημα Αχαΐας) και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης (Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού). Κώστας Δραγώτης, χειρούργος, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Αντρέα, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑ. Αποστόλης Αθανασόπουλος, φυσικοθεραπευτής, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ελένη Λάττα, γενική γιατρός, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Παναγιώτης Αθανασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Αντώνης Ντάσιος, φυσικοθεραπευτής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Χρήστος Δάβουλος, ειδικευόμενος Παθολογίας στο ΠΓΝΠ, μέλος της ΕΙΝΑ. Νίκος Σαράντης, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. Γιώργος Πατριαρχέας, ακτινολόγος, Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ για την ημερίδα του ΕΚΠ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».
Δυναμικό μηχανοκίνητο συλλαλητήριο στη Ζάκυνθο

Στο μεταξύ, δυναμικό μηχανοκίνητο συλλαλητήριο για την Υγεία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Η πορεία σε όλο το νησί είχε σκοπό να φτάσουν σε όλους το μήνυμα και τα αιτήματα για δημόσια και δωρεάν Υγεία σε ασφαλές και σύγχρονο νοσοκομείο. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στην επαναλειτουργία της Παιδιατρικής, στη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και στη στελεχική στήριξη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει τον αγώνα του με τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο που θα επιδοθεί στον υπουργό Υγείας και στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Συγκέντρωση στα Δίκαια Εβρου

Παντριγωνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 11 π.μ., μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα στα Δίκαια Εβρου, ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων, αποφάσισαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι σύλλογοι της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας - Δικαίων, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τα πολλά και διαχρονικά προβλήματα.

Οι φορείς της περιοχής απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση και να διεκδικήσουν: Στελέχωση του ΚΥ Δικαίων με το απαραίτητο προσωπικό. Λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Δίκαια, για τις ανάγκες των κατοίκων του Τριγώνου. Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ