Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Προβάδισμα πρόκρισης για την ΑΕΚ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του FIBA Champions League έκανε η ΑΕΚ, που νίκησε 84-75 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» για τη φάση των «16». Ετσι η «Ενωση» ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ έχει την τύχη στα χέρια της, αφού προκρίνεται ακόμα σε περίπτωση ήττας με διαφορά μικρότερη των 9 πόντων.

Πάντως η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρίσκεται σε ακόμα πιο ευνοϊκή κατάσταση, καθώς προηγήθηκε με πολύ μεγάλες διαφορές, μέχρι και 24 πόντους στο 8' (4-28), ενώ στο 30' ήταν στο +19 (46-65). Μεγάλα όπλα της ήταν η εξαιρετική αμυντική λειτουργία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το σκοράρισμα κοντά στο καλάθι αλλά και από την περιφέρεια, με πρωταγωνιστή τον Χάντερ (20 πόντοι) και με βοήθειες από τους Σαντ-Ρος, Γκρίφιν και Ματσιούλις.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κατάφερε δυο φορές να «μαζέψει» το σκορ και να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση. Στον αρχικό αιφνιδιασμό απάντησε με ευστοχία στα τρίποντα από τους Τέπιτς (3) και Κόνιαρη (4), μειώνοντας στους 9 πόντους στο ημίχρονο (36-45), ενώ στο 4ο δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενος την αμυντική χαλάρωση των φιλοξενούμενων περιόρισε το εύρος της ήττας και έμεινε ζωντανός.

ΠΑΟΚ: Τζέφερσον 12, Κόνιαρης 18, Μαργαρίτης 7, Τέπιτς 15, Ζάρας 3, Χρυσικόπουλος 4, Γκάρετ 6, Γκος 6, Χάτσερ 4.

ΑΕΚ: Γκρίφιν 13, Χάντερ 20, Λαρεντζάκης 4, Ματσιούλις 9, Θίοντορ 8, Γιαννόπουλος, Τζέιμς, Μωραΐτης, Σάκοτα 16, Σαντ-Ρος 14.

  • Στη μάχη της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League ρίχνεται σήμερα και ο Προμηθέας Πάτρας, που υποδέχεται την Τενερίφη (19.30 - Novasports 1) στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16». Η ελληνική ομάδα έχει δύσκολο έργο, αλλά με όπλο τη δύναμη της έδρας της ευελπιστεί σε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ