Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Να δοθεί τώρα λύση για τον Πανελλήνιο ΓΣ

Στα προβλήματα του ιστορικού συλλόγου αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Στην περίπτωση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, ενός ιστορικού συλλόγου του κέντρου της Αθήνας ο οποίος σήμερα μαστίζεται από τα προβλήματα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση.

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε πως ο Πανελλήνιος καλύπτει τις ανάγκες άθλησης στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας παιδιά λαϊκών οικογενειών αλλά και μετανάστες και πρόσφυγες που κατοικούν στις κοντινές περιοχές, όμως σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Χαρακτηριστικά, ο σύλλογος αριθμεί 2.500 μέλη, από 4.000 που είχε προ κρίσης, ως αποτέλεσμα των οικονομικών δυσκολιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι ο Πανελλήνιος στέκεται σήμερα «χάρη στις πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των προπονητών, των γονιών, που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, και άλλων ανθρώπων που έχουν μεράκι με τον αθλητισμό». Πρότεινε μια σειρά μέτρων, όπως την αλλαγή στο νομικό καθεστώς, τη γενναία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τις υποδομές, την επίτευξη συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια και το δήμο με στόχο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από σχολεία, πανεπιστήμια, ΚΑΠΗ κ.λπ., μείωση στο ελάχιστο των συνδρομών ώστε να μπορέσουν τα παιδιά λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα.

Για το νομοσχέδιο, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του αθλητισμού στα σχολεία και στις γειτονιές, καθώς και ότι η κυβέρνηση είναι γαλαντόμος στους επιχειρηματίες του αθλητισμού, αλλά τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αφού - όπως είπε - οριστική λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να υπάρξει στον καπιταλισμό, όπου ο αθλητισμός είναι εμπόρευμα και η επιχειρηματική δράση και σ' αυτόν αποτελεί «ευαγγέλιο» για τις αστικές κυβερνήσεις.

Στις προτάσεις του ΚΚΕ περιλαμβάνονται: Η μεταφορά του οικονομικού ελέγχου των ΠΑΕ και ΚΑΕ στο υπουργείο Εμπορίου, προκειμένου να ελέγχονται ως ΑΕ, και το υπουργείο Αθλητισμού να αναλάβει τον πραγματικό αθλητισμό (στα σχολεία, στις γειτονιές, στα ερασιτεχνικά σωματεία), η απόσυρση των ελληνικών ομάδων από τον στοιχηματικό τζόγο, η γενναία κρατική επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών και των σωματείων με βάση τις ανάγκες τους, η χορήγηση δωρεάν από το κράτος των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή της νεολαίας (εγκαταστάσεις, υποδομές, επιστημονική στήριξη, σε συνεργασία με δήμους και Περιφέρεια), η αξιοποίηση των υποδομών για τον αθλητισμό στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ