Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Την Κυριακή η κινητοποίηση για την Υγεία του λαού

Κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας οργανώνουν την Κυριακή 17/3 η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου και πλήθος σωματείων και φορέων της περιοχής, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου «Αττικόν». Η απόφαση για την κινητοποίηση λήφθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν». Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση. Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση», που οδηγεί στο κλείσιμο του Ψυχιατρείου Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου. Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις βιομηχανικές ζώνες. Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Αύριο στην Καβάλα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Καβάλας (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΒΦΛ - Δημοσίου) και ο Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας προχωρούν αύριο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Καβάλας, στις 10.30 π.μ., ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών Υγείας. Απαιτούν άμεση επαναλειτουργία της Ρευματολογικής κλινικής, με μόνιμο προσωπικό, καθώς και να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ρευματολογικοί ασθενείς στις μετακινήσεις τους, μέχρι να υπάρξει μόνιμη λύση. Να αναλάβει το κράτος τα έξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ