Τετάρτη 24 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Κλείστε τη «Σχολή των Δολοφόνων»!

 

Ζητώντας να κλείσει η στρατιωτική σχολή των ΗΠΑ, «Σχολή της Αμερικής», ή αλλιώς «Σχολή των Δολοφόνων», περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 21 Νοέμβρη, στη στρατιωτική βάση του Φ. Μπένινγκ, στην πολιτεία της Τζόρτζια. Ρισκάροντας να συλληφθούν, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη μακροχρόνια δραστηριότητα της σχολής που για δεκαετίες εκπαιδεύει δολοφόνους - στρατιωτικούς, για να μακελεύουν τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.

Οι διαδηλωτές φορούσαν μαύρα ράσα και άσπρες «μάσκες», ενώ κουβαλούσαν μεγάλα και μικρά φέρετρα για να συμβολίσουν τους χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν δολοφονηθεί και «εξαφανιστεί» από τους απόφοιτους της στρατιωτικής αυτής «Σχολής». Καθώς οι οργανωτές αναφωνούσαν τα ονόματα των θυμάτων των απόφοιτων της σχολής, ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν και ο ειρηνιστής καθολικός ιερέας Ντανιέλ Μπέριγκαν έδωσαν το σήμα στους διαδηλωτές να μπουν στο έδαφος της «Σχολής των Δολοφόνων». Οπως ήταν φυσικό, αρκετοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Μάρτιν Σιν, συνελήφθησαν από την αστυνομία και το στρατό.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια που διοργανώνεται η συγκεκριμένη συγκέντρωση από το «School of America Watch» (SOA). Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα το «SOA Watch» είχε ασκήσει κριτική στην ανακοίνωση του στρατού, πως θα αλλάξει το όνομα και θα ξαναγράψει το καταστατικό της σχολής. Αυτές οι λεγόμενες «αλλαγές» έχουν ανακοινωθεί ξανά και στο παρελθόν και δεν πρόκειται για τίποτα άλλο, εκτός από το να «χρυσωθεί το χάπι», δήλωσε ο ιδρυτής του «SOA Watch» Ρόι Μπουρζουά, ο οποίος και πρόσθεσε ότι παρ' όλες αυτές τις αλλαγές, η «Σχολή της Αμερικής» θα συνεχίσει να εκπαιδεύει στρατιώτες για ψυχολογικό πόλεμο, αντεπαναστατικές τεχνικές και βασανιστήρια.

«Λέμε στους ηγέτες της "Σχολής" πως ακόμα και αν αλλάξουν το όνομα και μετακομίσουν τη "Σχολή", δε θα φύγουμε», τόνισε μια διαδηλώτρια και πρόσθεσε ότι «όπου και να πάνε, εμείς θα ακολουθήσουμε. Δε θα κουραστούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ