Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να απορρίψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

«Οι μαθητές γίνονται πειραματόζωα και οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν. Να μην κατατεθεί!», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η ανακοίνωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Η ουσία είναι ότι το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό και με τη βούλα, ένα Λύκειο - φροντιστήριο, όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματά ουσιαστικά στην Α' Λυκείου, την ίδια στιγμή που είναι τόσα πολλά όσα πρέπει να μάθουν και να γνωρίσουν οι νέοι μέχρι τα 18 τους χρόνια, ανεξάρτητα από το επάγγελμα στο οποίο θα καταλήξουν.

(...) Το ΚΚΕ παλεύει και προτείνει σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο πρόσβασης, έστω ως μέτρο ανακούφισης, ως μέτρο ενίσχυσης της προσπάθειας των μαθητών των λαϊκών οικογενειών: Με απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης. Με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι. Με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.

Τις προτάσεις αυτές τις έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις έχει απορρίψει. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης παλεύοντας για ένα σχολείο που θα δουλεύει σταθερά, με όλα και για όλα τα παιδιά, αναπτύσσοντας όλες τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα, που θα καλλιεργεί τη δίψα για μόρφωση και τις νεανικές ανησυχίες. Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ