Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Σε κομβικό σημείο

Εχοντας μπει για τα καλά πια στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός σε μια καίρια καμπή της προσπάθειάς του υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια για την 27η αγωνιστική (21.00 - Novasports 1).

Με το ηθικό στα ύψη μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες - με αποκορύφωμα το παλικαρίσιο «διπλό» στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ - οι «πράσινοι» (9οι αυτήν τη στιγμή με 13 νίκες και 13 ήττες) επιδιώκουν πρώτα και κύρια να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους προς τα πλέι οφ. Εφόσον μάλιστα καλύψουν και τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχαν χάσει στη Χώρα των Βάσκων από την αποψινή αντίπαλό τους (6η με 14 νίκες και 12 ήττες) τη βάζουν από κάτω στη βαθμολογία και αποκτούν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης, με δεδομένο και το δύσκολο πρόγραμμα της Μπασκόνια τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο την είσοδο στην οκτάδα σε περίπτωση που οι υπόλοιποι «μνηστήρες» της (κυρίως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπάγερν Μονάχου) γνωρίσουν ήττες.

Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Ρικ Πιτίνο, εμφανίστηκε να ποντάρει στην αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του από τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα. Χαρακτήρισε πάντως την αποψινή αναμέτρηση δύσκολη και την Μπασκόνια ομάδα εξαιρετική στον επιθετικό τομέα, με τρομερά γκαρντ και επικίνδυνη στο transition, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι πρώτος στόχος απόψε είναι η νίκη και όχι η κάλυψη της διαφοράς.

Ο Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έχει όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη διάθεσή του.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Νταρουσάφακα - Χίμκι (19.15 - Novasports 1), Μακάμπι - Ζαλγκίρις Κάουνας (21.05 - Novasports 3), Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (22.00 - Novasports 1).
«Εφυγε» ο Θ. Γιαννακόπουλος

Σε ηλικία 88 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού και συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ από το 1992 μέχρι το 2012 μαζί με τον αδελφό του, Παύλο, που επίσης «έφυγε» λίγους μήνες πριν. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, η Ευρωλίγκα, το σύνολο των ομάδων της Basket League και άλλοι αθλητικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ