Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα της επίθεσης

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--

Ολα τα ενδεχόμενα παρέμεναν χτες ανοιχτά σχετικά με τα ακριβή κίνητρα του φερόμενου δράστη που πυροβόλησε σε τραμ στην Ουτρέχτη σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Εκτός από τον βασικό ύποπτο, τον 37χρονο τουρκικής καταγωγής Γκοκμέν Τανίς, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, χωρίς να διευκρινίζεται με ποιον τρόπο ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το σενάριο της «τρομοκρατίας» εξετάζεται «σοβαρά», μετά από μια επιστολή που βρέθηκε μέσα στο εγκαταλελειμμένο όχημα του κύριου υπόπτου. «Σ' αυτό το στάδιο, το κίνητρο της τρομοκρατίας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» και ταυτόχρονα «άλλα κίνητρα εξακολουθούν να μην έχουν αποκλειστεί», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Εισαγγελία και η τοπική αστυνομία.

Στο μεταξύ, ο ύποπτος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν με κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, βιασμού, για ληστείες κ.ά., ενώ αναφέρεται πως ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες.

Βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας, ο Τανίς πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή μέχρι την Πέμπτη, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του. Οι τρεις Ολλανδοί - θύματα της επίθεσης ήταν μια 19χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 49 ετών. Αλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ