Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
EURO 2020
Ωρα προκριματικών για την Εθνική

Με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανοίγει τις υποχρεώσεις της στον 10ο προκριματικό όμιλο με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, με αντιπάλους το Λιχτενστάιν και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Στον όμιλο συμμετέχουν επίσης η Ιταλία, η Αρμενία και η Φινλανδία, και την πρόκριση στην τελική φάση παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες. H πρεμιέρα της Εθνικής γίνεται αύριο στην Ελβετία απέναντι στον θεωρητικά «αδύναμο κρίκο» του ομίλου, το Λιχτενστάιν (21.45 - ΟPEN/Cosmote Sport 1), με στόχο το νικηφόρο ξεκίνημα.

Ζητούμενο για την Ελλάδα αποτελεί επίσης η βελτίωση της αγωνιστικής της εικόνας σε σχέση με την παρουσία της στο Nations League, η οποία δικαίως θεωρήθηκε κάκιστη. Αυτό τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αγγελος Αναστασιάδης, θέτοντας ως στόχο της ομάδας την πραγματοποίηση πειστικών εμφανίσεων οι οποίες θα καταστήσουν εφικτή την πρόκριση, με νίκη σε κάθε αγώνα στον όμιλο. Επέστησε την προσοχή στον αγώνα με το Λιχτενστάιν, ώστε να πραγματοποιηθεί το επιθυμητό καλό ξεκίνημα, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους παίκτες που στελεχώνουν την αποστολή της Εθνικής, εκτιμώντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί κάθε κενό.

  • Οι άλλοι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου (επίσης αύριο Σάββατο στις 21.45): Ιταλία - Φινλανδία, Βοσνία - Αρμενία.
FOOTBALL LEAGUE
Κρίνεται η κατάσταση στην κορυφή

Στο ντέρμπι για την 3η θέση μεταξύ των ισόβαθμων Απόλλωνα Πόντου και Παναχαϊκής, καθώς και στις δοκιμασίες του πρωτοπόρου Βόλου και του 2ου Απόλλωνα Λάρισας, σε Χανιά και Δράμα αντίστοιχα, μοιράζεται το ενδιαφέρον στην 23η αγωνιστική της Football League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αύριο Σάββατο (15.00): Σπάρτη - Αήττητος Σπάτων, Πλατανιάς - Βόλος (ΕΡΤ3), Ηρόδοτος - Τρίκαλα, Κέρκυρα - Εργοτέλης, Αιγινιακός - Κισσαμικός.

Κυριακή 24/3 (15.00): Καραϊσκάκης Αρτας - Ηρακλής, Δόξα Δράμας - Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου - Παναχαϊκή.

BASKET LEAGUE
Κομβικές αναμετρήσεις

Στους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων που διεκδικούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις της πρώτης εξάδας στρέφεται το ενδιαφέρον στην 20ή αγωνιστική της Basket League. Δεσπόζει το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ, και τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν να μείνουν σε τροχιά πεντάδας. Δύσκολες αποστολές περιμένουν και τους διεκδικητές της εισόδου στην πρώτη τριάδα, ΑΕΚ, Προμηθέα Πάτρας και Περιστέρι.

Το πρόγραμμα

Αύριο Σάββατο: Ηφαιστος Λήμνου - ΑΕΚ (15.45 - ΕΡΤ, παράλληλη μετάδοση), Χολαργός - Ρέθυμνο (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Λαύριο - Προμηθέας (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Κύμη - Προμηθέας (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Αρης - ΠΑΟΚ (18.00 - ΕΡΤ).

Κυριακή 24/3: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (17.00 - ΕΡΤ).

Δευτέρα 25/3: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (16.00 - Cosmote Sport 4).

VOLLEYLEAGUE
Ντέρμπι κορυφής στου Ρέντη

Η αναμέτρηση μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του 2ου ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 21η αγωνιστική της Volleyleague. Από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ουσιαστικά θα κριθεί η πρωτιά στην κανονική περίοδο, την οποία «κλειδώνουν» οριστικά οι γηπεδούχοι «ερυθρόλευκοι», ενώ οι Θεσσαλονικείς παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» για την ανατροπή της κατάστασης.

Το πρόγραμμα

Αύριο Σάββατο: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (17.00 - ΕΡΤ), Κομοτηνή - Φοίνικας Σύρου (17.00), ΑΕΚ - Κηφισιά (19.30).

Δευτέρα 25/3: Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (16.00), Ηρακλής - Παμβοχαϊκός (17.30 - ΕΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ