Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΥΓΕΙΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Μετατροπή και επαναλειτουργία μετά 3,5 χρόνια

Πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 που το έθεσε εκτός λειτουργίας προβλέπεται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, να επαναλειτουργήσει το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» και μάλιστα όχι αμιγώς ως ογκολογικό, όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς που κάλυπτε πριν την καταστροφή του.

Την ώρα που η έλλειψη ογκολογικών κλινών στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίστες αναμονής που κυμαίνονται από 4 - 6 μήνες, το υπουργείο Υγείας παρακάμπτοντας το αίτημα των ογκολογικών ασθενών που εξυπηρετούνταν από το νοσοκομείο, των εργαζομένων του, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζει τη μετατροπή του σε Γενικό - Ογκολογικό.

Το νέο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, θα κατασκευαστεί στο χώρο του παλιού και θα περιλαμβάνει ανεξάρτητη ογκολογική μονάδα δυναμικότητας 120 κλινών, που θα συνδέεται με το κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου δυναμικότητας 200 κλινών. Το έργο προβλέπεται να τελειώσει σε 3,5 χρόνια από σήμερα, αναμένεται να κοστίσει 18,4 δισ., ενώ ο διαγωνισμός για την ανάθεσή του θα γίνει με κλειστή διαδικασία (δημοπρασία με προεπιλογή).

«Οι ανάγκες επιβάλλουν τη λειτουργία του νοσοκομείου ως αμιγώς ογκολογικό, όπως ήταν πριν τον σεισμό», επισήμανε στο «Ρ» η Λ. Μεθωνιού, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου και κατέληξε: «Πρέπει να γίνει η μεταφορά των διασκορπισμένων τμημάτων του Νοσοκομείου σε ενιαίο χώρο, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μέχρι τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου, αλλά και για να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ