Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξω οι φασίστες από γειτονιές, σχολεία και σχολές!

Συγκέντρωση της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αύριο στην Κόνιτσα, για την επίθεση στα ανήλικα προσφυγόπουλα

Με το σύνθημα «Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά», η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Κόνιτσα, με αναχώρηση λεωφορείων στις 9 π.μ., μπροστά από τη Νομαρχία. Η Οργάνωση καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν ανήλικοι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα, από ομάδα φασιστών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οπως το συνηθίζουν οι θρασύδειλοι, στο σκοτάδι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ένα τσούρμο φασιστών επιτέθηκε με λοστούς. Επιτέθηκαν σε απροστάτευτα παιδιά την ώρα που έπαιζαν, εκ των οποίων ένα παιδί κατέληξε με κάταγμα στο χέρι. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες φιλοξενούνται από δομή στην Κόνιτσα και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις. Αντίστοιχες φασιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή, όπως ο τραμπουκισμός προσφυγόπουλων λίγες μέρες πριν και η επίθεση στον καθηγητή Λαογραφίας κ. Β. Νιτσιάκο.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η στάση του ΑΤ Κόνιτσας, που έδιωξε τους ανήλικους όταν απευθύνθηκαν εκεί για να καταγγείλουν το γεγονός. Απαιτούμε να πάρει θέση η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές (...) Το έδαφος είναι στρωμένο για τα φασιστοειδή να δρουν ανενόχλητοι, από την πλευρά των τοπικών αρχών, αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αυτοί είναι που ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστών, που κρατάνε εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στη χώρα μας, που διατηρούν και ενισχύουν τα στρατόπεδα τύπου Μόρια.

Οσο και να φοράνε τη μάσκα του "προοδευτικού", δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι αυτοί που στηρίζουν με χέρια και με πόδια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννάνε την προσφυγιά και που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο (...) Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα δίνει αποφασιστική απάντηση στους φασίστες, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Το δυνατό ταξικό κίνημα θα τους τσακίσει».

Σε Σαλαμίνα και Αλμυρό Μαγνησίας

Την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος Πακιστανού μικροπωλητή καταγγέλλει η ΚΟ Σαλαμίνας του ΚΚΕ και καλεί το λαό του νησιού, συνολικά την εργατική τάξη, να τους δώσει την απάντηση που τους αντιστοιχεί. Να τους απομονώσει από κάθε λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να τους αποδυναμώσει στις επερχόμενες εκλογικές μάχες.

Να τιμωρήσει τις δυνάμεις που σήμερα δίνουν άλλοθι, στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όπως η δημοτική αρχή που τους προσκαλεί σε εκδηλώσεις με το πρόσχημα ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα ή δημοτικών συνδυασμών που έχουν ανάμεσα στους υποψηφίους τους στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, τη δημοτική αρχή Εσερίδη καταγγέλλει η ΚΟΒ Αλμυρού Μαγνησίας του ΚΚΕ για την παρουσία, με δική της πρόσκληση, εκπροσώπου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής - και συγκεκριμένα του υπόδικου βουλευτή της Ηλιόπουλου - στην εκδήλωση για τα προβλήματα του 1ου Γυμνασίου της πόλης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ σημειώνει: «Αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής (που δεν είναι η μοναδική) είναι άκρως επικίνδυνη. Βάζουν τους φασίστες να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας αθωώνοντας στα μάτια των μαθητών και όλου του λαού του Αλμυρού την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (...)

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, που δέχτηκε την παρουσία του υπόδικου φασίστα Ηλιόπουλου στην εκδήλωση του σχολείου. Μάλιστα, σε παράσταση διαμαρτυρίας της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο 1ο Γυμνάσιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, υπεραμύνθηκε της στάσης του να μη διώξει τον εγκληματία χρυσαυγίτη από την εκδήλωση, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη μόνο στη δημοτική αρχή Εσερίδη.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού υποστήριξε πως καθηγητές του σχολείου είπαν "τουλάχιστον αυτός εκπροσωπεί ψήφους στην περιοχή", θέλοντας να σχολιάσουν (όπως λέει) την αποχώρηση μελών του ΚΚΕ από την εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Η ΚΟΒ Αλμυρού καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό της περιοχής να καταδικάσουν το γεγονός και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ