Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
ΟΧΙ σε ένα τεράστιο ιδιωτικό πολυιατρείο

«Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή του Δημόσιου Νοσοκομείου σε ένα τεράστιο Ιδιωτικό Πολυιατρείο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, όμως, η δήλωση αυτή φαλκιδεύεται απ' το επόμενο σημείο της ανακοίνωσης ότι «όλες οι υπηρεσίες του Δημόσιου Νοσοκομείου να καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς και το Δημόσιο».

Πρόκειται, δηλαδή, για μια επιλογή που μεταθέτει τη χρηματοδότηση στις πλάτες των ασφαλισμένων, απαλλάσσει σταδιακά το κράτος απ' τις υποχρεώσεις του και οδηγεί σε ανταποδοτική λογική που είναι και ο τελικός στόχος της κυβέρνησης. Είναι αποκαλυπτική η συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλου, στην «Ημερησία του Σαββάτου» (10-11 Νοεμβρίου 2001): Τα επόμενα χρόνια, είπε ο Αλ. Παπαδόπουλος, θα χρειαστούν δύο και τρεις νόμοι στο Ασφαλιστικό, που θα διασφαλίσει τις συντάξεις αλλά και την «άλλη πλευρά του ασφαλιστικού, η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη, (και) είναι οι δαπάνες υγείας του ασφαλιστικού συστήματος».

Το κράτος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις υποχρεώσεις του, ώστε να γίνει πράξη το αίτημα του σωματείου για την κατοχύρωση και παροχή δωρεάν των υπηρεσιών, της περίθαλψης και φιλοξενίας «σε όλους τους χρήστες των υπηρεσιών από το δημόσιο νοσοκομείο».

«Οι ασθενείς, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν καταβάλλουν απευθείας ή επιπλέον εξέταστρα σε ιατρεία, ούτε ειδικά νοσήλια. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είμαστε υπέρ της πλήρους αξιοποίησης, τόσο της υλικοτεχνικής υποδομής και των μηχανημάτων, ιδιαίτερα αυτών της υψηλής, σύγχρονης τεχνολογίας, υπέρ της κατάργησης της λίστας αναμονής, υπέρ της πλήρους αξιοποίησης του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου... Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τα τακτικά απογευματινά ιατρεία και η ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου να εξεταστούν και να προβλεφτούν στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου στη σύνταξη του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι».

Τέλος, το σωματείο ζητά την πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, κυρίως νοσηλευτικού, βοηθητικών κλάδων, τεχνολόγων ακόμη και ιατρών σε κάποια τμήματα, ώστε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με επαρκή στελέχωση σε δύο βάρδιες, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί με τις δυο βάρδιες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοήμερες πληρωμές με φαρμακερά χαράτσια (2010-06-06 00:00:00.0)
«Καραμπόλες» και ομηρία στις προσωρινές λίστες (2006-03-02 00:00:00.0)
Συνειδητά στον κοινό αγώνα για δωρεάν Υγεία (2002-01-17 00:00:00.0)
Κατηγορηματική αντίθεση του ΠΙΣ (2001-11-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση προχωρά σε «επικοινωνιακή επιστράτευση» (2001-10-30 00:00:00.0)
Πάλι "μείον" στα νοσοκομεία (1998-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ