Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Στη Βουλή οι παρανομίες

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Ακόμα και η κυβέρνηση με τη σταθερά αντεργατική της πολιτική αναγκάστηκε χτες στη Βουλή να παραδεχτεί ότι οι απολύσεις συνδικαλιστών που έγιναν στην εταιρία «Χατζηγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη είναι παράνομες.

Το θέμα έφερε για συζήτηση με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Λ. Τζιόλας παραδέχτηκε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη εταιρία προχωράει σε «άστοχες» ενέργειες. Οπως είπε, τον Οκτώβρη επιχείρησε και πάλι να απολύσει συνδικαλιστές αλλά τελικά υποχώρησε μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. Για τις νέες απολύσεις συνδικαλιστών, είπε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας υπέβαλε μήνυση για παράβαση του νόμου, αφού η λεγόμενη «συμφιλιωτική διαδικασία» που προβλέπεται δεν κατέληξε σε συμφωνία. Ανακοίνωσε δε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει στο υπουργείο τριμερής συνάντηση για να βρεθεί λύση και να εξεταστούν οι νέες καταγγελίες κατά της εταιρίας.

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Α. Τζέκης την αναγνώριση, εκ μέρους του υφυπουργού, των παρανομιών της εταιρίας και την υποβολή μήνυσης για την παράβαση του νόμου. Υπενθύμισε όμως ότι πριν λίγο καιρό ο εισαγγελέας είχε στείλει τρεις διμοιρίες ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της εταιρίας που απεργούσαν και τόνισε ότι οι εργοδότες παίρνουν αφορμές για παρανομίες από τη γενικότερη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργοδότες, κατέληξε, πρέπει να καταλάβουν ότι η δικτατορία τους και η τρομοκρατία τους θα βρουν αντίσταση από τους εργαζόμενους και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να στείλει μήνυμα ότι δε θα γίνονται δεκτές οι παρανομίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ