Σάββατο 30 Μάρτη 2019 - Κυριακή 31 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βγάζουν μάτι η νοθεία και η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας

Μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και μπροστά σε συνέδρια των Ομοσπονδιών πριν από αυτό, ο μηχανισμός της εργοδοσίας δούλεψε στο φουλ προκειμένου να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος: Νοθείες πέρα από κάθε φαντασία για να αντισταθμιστούν οι απώλειες των εργατοπατέρων, απευθείας συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών σε «σωματεία» - μηχανισμούς, χωρίς καμία δράση και συλλογική διαδικασία.

Σ' αυτό το φύλλο, για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις πιο καραμπινάτες τέτοιες περιπτώσεις:

  • Το εργοδοτικό μόρφωμα με την επωνυμία «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής», μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Είναι φάμπρικα παραγωγής αντιπροσώπων στα συνέδρια της ΓΣΕΕ, της ΟΙΥΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Οι αντιπρόσωποι που βγάζει πάνε πακέτο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για «σωματείο» - σφραγίδα, χωρίς καμιά δράση, ωστόσο και στις τελευταίες αρχαιρεσίες (φθινόπωρο 2017), τις οποίες ουσιαστικά οργάνωσε η ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), με την άμεση και ασφυκτική εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σούπερ μάρκετ, ψήφισαν ξανά χιλιάδες εργαζόμενοι. Η εργοδοσία υποδείκνυε στους εργαζόμενους να ψηφίσουν και τι θα ψηφίσουν («ψηφίστε όποιον θέλετε, όχι της ΔΑΣ!», έλεγε χαρακτηριστικά το εργοδοτικό «ραβασάκι»), ενώ τους συνόδευε και στην κάλπη! Στο ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας και του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν διευθυντικά στελέχη, πολλά από τα οποία εμφανίζονταν μάλιστα ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την ΟΙΥΕ!
  • Αδελφάκι του παραπάνω μορφώματος ο λεγόμενος «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο» (ΠΑΣΥΕ), που στις αρχές του 2019 διεξήγαγε «εκλογές» - παρωδία. Πανομοιότυπα, είναι ένα «σωματείο» - φάντασμα, η κάλπη του οποίου γυρίζει στα κρυφά σε πόλεις όλης της χώρας. Και εδώ ακολουθήθηκε ο ίδιος μηχανισμός παρέμβασης της εργοδοσίας, και εδώ διευθυντικά στελέχη ψήφισαν και έφερναν «καροτσάκι» εργαζόμενους μαζί τους στην κάλπη. Την επιμέλεια διεξαγωγής αυτής της παρωδίας είχε και πάλι ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, εργοδότες συμμετείχαν στα σωματεία του κλάδου, ψήφισαν στις αρχαιρεσίες και έχουν εκλεγεί και αντιπρόσωποι. Ο πρόεδρος και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι μέλη του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κατέχοντας εκεί τις θέσεις του αντιπροέδρου και του ταμία! Στο πανελλαδικό κλαδικό σωματείο «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», έχουν ψηφίσει «πάνω από 100 αυτοαπασχολούμενοι ασφαλιστές και εργοδότες του κλάδου», π.χ. ιδιοκτήτες μεσιτικών ασφαλιστικών εταιρειών και... ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου!
  • Παράλληλα, οι εργατοπατέρες αξιοποιούν τις... «πατροπαράδοτες» μεθόδους νοθείας. Σε μια μακρόχρονη περίοδο απομαζικοποίησης των συνδικάτων, ανάμεσα σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα έχουμε τις περιπτώσεις Εργατικών Κέντρων που από το πουθενά παρουσιάζουν αύξηση ψηφισάντων, έως και διπλασιασμό! Από Εργατικά Κέντρα χωρίς καμία δράση, ούτε καν λειτουργία ΔΣ, έχουν έρθει αποτελέσματα όπως τα εξής: Αλεξάνδρειας, αύξηση ψηφισάντων 84%. Διδυμότειχο, αύξηση ψηφισάντων 255%. Κιλκίς, αύξηση 242%! Ακόμα: Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, αύξηση ψηφισάντων 45%. Φαρσάλων, αύξηση 52%. Αλμυρού, αύξηση 91%...
  • Και για το τέλος, μην ξεχάσουμε τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο, με τα δαιδαλώδη επιχειρηματικά πάρε - δώσε, ο οποίος έχει την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας της διοίκησης ΓΣΕΕ και γι' αυτό τον έχει τοποθετήσει υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ