Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
ΦΩτ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ, συναγωνίστριάς μου στη βιοπάλη και στους λαϊκούς αγώνες, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 21 Νοέμβρη 2000. Καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών, οι οποίοι παρέμειναν ως το τέλος της ζωής τους πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Υγείας, 250.000 δρχ. και 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ζαχαρίας Φουντουλάκης

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μου Εύχαρις Φουντουλάκη, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Υγείας, 200.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Στέλλα Φουντουλάκη - Παπαϊωάννου

* * *

Φωτ,

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ. Οι σύντροφοί του, τα μέλη της ΚΝΕ Λάρισας, αλλά και οι συναγωνιστές του στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, τον έχουν ως φωτεινό παράδειγμα στους αγώνες τους. Ο Ηλίας Παπαδημητρίου, σε όποιο μετερίζι και αν στρατεύτηκε (αντιστασιακού, αγροτοσυνδικαλιστή, βουλευτή, καθοδηγητή), ήταν υπόδειγμα αγωνιστή και η δράση του αποτελεί αγωνιστική κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του Νερατζούλα και Δημήτρης προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 80.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας.

Ηλίας Παπαδημητρίου
Ηλίας Παπαδημητρίου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στα 52 χρόνια του στη φιλόξενη Ουγγαρία και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ μου «Πασά - Κιόσκι» Τσερμένι.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδερφού μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 20.000 δρχ.

Χρυσόστομος Ορφανός

* * *

Φωτ.

Στις 11 Νοέμβρη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Ηταν μέλος της Νομ. Επιτροπής Ημαθίας, για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας της ΠΕΑΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βέροιας. Ως πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας βοήθησε πολλούς αγωνιστές στη λύση των προβλημάτων τους, συντάξεις κλπ.

Ηταν αγαπητός και είχε την εκτίμηση των αγωνιστών και φίλων της ΠΕΑΕΑ, οι οποίοι τον γνώριζαν, και από τους συνεργάτες του.

Στη μνήμη του και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω 40.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Βέροιας.

Δήμητρα Λαζόγκα
Δήμητρα Λαζόγκα
Η γυναίκα του Κούλα Καρυπίδη

* * *

Φωτ.

Στις 24 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια και 6 μήνες από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας ΜΙΧΑΛΗ Νικολάου ΤΣΑΜΕΤΗ. Γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών. Το 1941 οργανώνεται στο ΕΑΜ, περνάει στην ΕΠΟΝ και το Σεπτέμβρη του 1943 εντάσσεται στον ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκε. Το Σεπτέμβρη του 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1979 με την οικογένειά του. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο μηχανισμό της ΚΟ Αθήνας, στις Οργανώσεις Καλλιθέας και Περισσού, ως το τέλος της ζωής του.

Η μορφή του θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Παναγιώτα Τσαμέτη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  • Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αλησμόνητου Μιχάλη Τσαμέτη, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

Οι οικογένειες Κωνσταντίνου Ντόλα, Νικόλαου Τσόγκα και Ευάγγελου Ακρίτα

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα.

Στη μνήμη του, τα αδέρφια του Κική και Βασίλης Τρίτας προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συνοικισμού, 10.000 δρχ.

Μιχάλης Τσαμέτης
Μιχάλης Τσαμέτης
* * *

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Αγ. Παρασκευής, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την καλύτερη υλοποίηση της πολιτικής του δράσης.

Η σύζυγός Φωτούλα Χρήστου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, από τους Ανάργυρους Φλώρινας, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 10.000 δρχ. για την ανέγερση μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα.

Ελένη Χρυσοχοΐδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΚΗ (φωτογρ.), ο οποίος πέθανε στις 17 Ιούνη 2001. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΚΗ (φωτογρ.), που πέθανε στις 17 Αυγούστου 1989. ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ, που πέθανε το Νοέμβρη του 1988 και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΗ, ο οποίος σκοτώθηκε στις μάχες του Γράμμου το 1948, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω 10.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας, 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στην ΠΕΕΠΠ.

Σωτήρης Κατσίκης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας και αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΙΤΤΑΚΑ από το Φραντάτο Ικαρίας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 16.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Αιγάλεω.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ γεννήθηκε το 1917 στους Γόνους. Αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ.

Το 1949 πιάστηκε και φυλακίστηκε. Κρατήθηκε στις φυλακές των Τρικάλων, της Αίγινας, των Βούρλων και εξορίστηκε στα Γιούρα. Αφέθηκε ελεύθερος το 1963. Τον ίδιο χρόνο, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες.

Παναγιώτα Σεφεριάδου
Παναγιώτα Σεφεριάδου
Πιάστηκε και πάλι το 1967 με το πραξικόπημα της χούντας, εξορίστηκε ως το 1971.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Γόνων και το Παράρτημα Γόνων της ΠΕΑΕΑ προσφέρουν 36.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας.

Οι σύντροφοί του Δ. Δημαράς, Γ. Καραναστάσης, Ι. Ριζούλης, Δ. Τσιούρβας, Δ. Ντάγκας, Κ. Αποστόλου, Α. Καλαμάρας, Β. Γιαννάκης, Δ. Κυρίτσης, Α. Σιόντα, Γ. Τσιούρβας. Δούκας, Ι. Σκρέτας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΧΑΪΔΩΣ ΚΟΚΟΓΙΑ, τα παιδιά της Βασίλης, Σταύρος, Λίτσα, Τασούλα, Σωτηρία, Δήμητρα προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ιλίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη της θείας μου Χάιδως Κοκόγια, προσφέρω στην ΚΟΒ Ιλίου 10.000 δρχ.

Απόστολος Ντόβορης, Παλιόπυργος Τρικάλων

* * *

φωτ

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης μας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΑΖΟΓΚΑ. Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Φτελιά Καστοριάς. Στην Κατοχή ήταν υπεύθυνη της ΕΠΟΝ στο χωριό της. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ολη η οικογένειά της διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση για τη δράση της στην Εθνική Αντίσταση. Αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο ΔΣΕ.

Το 1948 σκοτώθηκε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μετά το τέλος του Εμφύλιου, η Δήμητρα Λαζόγκα έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από όπου επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1982.

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Ως το τέλος της ζωής της, έμεινε πιστή στα ιδανικά και την πολιτική του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της Γιάννης και Θωμάς

* * *

Φωτ.

Στις 25 Νοέμβρη, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΤΖΑΦΕΤΑ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ιωάννα Δ. Τζαφέτα

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΙΜΟΥ ΓΕΡΑΚΗ και των συντρόφων του Ικαριωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη Σάμο το 1949, πολεμώντας από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού. Και στη μνήμη των συντρόφων μου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΜΑΝΩΛΗ ΒΙΟΡΕ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Κώστας Γεράκης

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, του θείου μου ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΑ και της θείας μου ΑΣΗΜΩΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ από το Μαλανδρινό Φωκίδας, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού από τις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρω ως πρώτη δόση 15.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Βύρωνα.

Κατερίνα Μανιτάρα

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Γιώργος Χατζής
Γιώργος Χατζής
* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας μου ΑΝΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου, 10.000 δρχ.

Μίμης Ιορδανίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ και των γονιών μου ΣΤΕΛΛΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βασίλης Σεφεριάδης

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΡΗΝΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ και ΘΩΜΑ ΤΣΑΚΡΑΛΙΔΗ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 30.000 δρχ.

Γιώργης, Ολγα, Ελευθερία

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΨΗ (καπετάν Ανάποδου) από τη Γλούνιστα και ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΑ (Νικολάρα) από τη Μενδενίτσα - και οι δύο ήταν συμμαθηταί μου στο Γυμνάσιο του Δαδιού -, οι οποίοι θυσιάστηκαν στον αγώνα για τις ιδέες του σοσιαλισμού, προσφέρω στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Νίκος Γαζής

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΛΠΟΥΖΗ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, η σύζυγός του Ευαγγελία Κουλπούζη, ο γιος του Αντώνης και η οικογένειά του προσφέρουν 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων Λάρισας, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΟΥ, η ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων, της οποίας ήταν μέλος, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους αγώνες και τη συνέπειά του ως το τέλος της ζωής του, προσφέρει στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΗ και τριάμισι χρόνια από το θάνατο της συζύγου του ΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΗ. Ηταν μέλη του ΚΚΕ επί 60 χρόνια και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Εζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Πολωνία.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρίκα και τα παιδιά του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φοίνικα, 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ροτόντα» Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ.

Κική - Χρήστος Δίκογλου


Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης

Εύχαρις Φουντουλάκη
Εύχαρις Φουντουλάκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ