Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Αποδίδει η «επένδυση» στον ΣΥΡΙΖΑ...

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας χτες στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

«Η επίσκεψη έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη, αλλά συνέβαλε επίσης στην επικύρωση της επένδυσης που έχουν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη σχέση μας με την Ελλάδα ως πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας και κινητήρια δύναμη ευημερίας σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Πάιατ, σκιαγραφώντας τους ρόλους που έχουν αναθέσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέλω να τονίσω, θεωρούν την Ελλάδα ως κόμβο για την ανάπτυξη του εμπορίου, της Ενέργειας και των υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Τις τελευταίες μέρες, εξάλλου, η πρεσβεία πανηγυρίζει στο άκουσμα ειδήσεων όπως ότι η ΔΕΠΑ κέρδισε σύμβαση για την πώληση φυσικού αερίου στην κρατική εταιρεία Ενέργειας της Βουλγαρίας - η πρώτη φορά που η «Bulgargaz» αγοράζει φυσικό αέριο από πάροχο πέραν του ρωσικού κολοσσού «Gazprom». Ενδεικτικά, ο Πάιατ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο ότι πρόκειται για «ένα ακόμα καλοδεχούμενο παράδειγμα του αυξανόμενου ρόλου της Ελλάδας στην διευκόλυνση της ενεργειακής διαφοροποίησης στην Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ