Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να διεκδικήσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων

-- Παραμένει το οξυμένο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με τους κατοίκους στο νότιο τμήμα της να είναι σε κινητοποίηση εδώ και αρκετούς μήνες και να δέχονται ακόμα και έντονη καταστολή. Από πού πηγάζει το πρόβλημα και πώς τοποθετείται η «Λαϊκή Συσπείρωση»;

-- Ο βασικός λόγος είναι ότι τα απορρίμματα, ο σύγχρονος «χρυσός», αποτελούν το νέο τομέα «επένδυσης» και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σε αυτό το αλισβερίσι (κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων) οι δήμοι αποδέχονται το ρόλο του χαμάλη, που θα φτιάξει τις υποδομές, χωρίς επαρκείς χρηματοδοτήσεις, ενώ οι «επενδυτές» θα απομυζούν τα κέρδη, σε βάρος των δημοτών που θα πληρώνουν πανάκριβα τέλη και των εργαζομένων που θα εργάζονται με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Με «αρχές», όπως το «ο ρυπαίνων πληρώνει», η «διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού», το «πληρώνω όσο πετάω» και το «ειδικό τέλος ταφής», που σε λίγο θα μετονομαστεί σε «περιβαλλοντική εισφορά», το κόστος κατά κύριο λόγο φορτώνεται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επιταχύνεται η παράδοση της διαχείρισης σε ιδιώτες και «ξηλώνεται το πουλόβερ» δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ για εργολαβίες σε ιδιώτες.

Ολα αυτά είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν περιληφθεί αυτούσιες στην εθνική νομοθεσία με υπογραφές των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και συνεχίστηκαν με «θρησκευτική ευλάβεια» από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Αυτοί οι στόχοι ενσωματώθηκαν και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Ιόνια Νησιά. Φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε περιφερειακών αρχών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, και με την υποστήριξη των αντίστοιχων δημοτικών αρχών. Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας των πάντων. Είναι η πολιτική που προκάλεσε το έγκλημα στο Τεμπλόνι και στη χωματερή της Λευκίμμης. Πολιτική που επιβάλλεται και με την καταστολή. Οσες δυνάμεις, παρά τις όψιμες αγωνίες και εξαγγελίες τους περί «ικανού διαχειριστή» του προβλήματος, συμφωνούν με αυτές τις κατευθύνσεις, δεν τοποθετούνται για το χώρο, το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο και τη διαδικασία επεξεργασίας, κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει δώσει τις θέσεις της από το 2007 και έχει συμμετάσχει στους αγώνες των κατοίκων, όταν οι άλλοι παρίσταναν τους Πόντιους Πιλάτους...

Διεκδικούμε: Αμεση προτεραιότητα στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, χωροθέτηση νέων χώρων αφού το Τεμπλόνι έχει υπερκορεστεί και ο χώρος στη Λευκίμμη είναι ακατάλληλος. Οχι στην εμπορευματοποίηση και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή, όχι στις ΣΔΙΤ και στις Συμβάσεις Παραχώρησης, στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που αντιστρατεύονται την ανακύκλωση. Το κόστος των προγραμμάτων, εξοπλισμού και έργων για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων να προέρχεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους που θα τροφοδοτούνται σε σημαντικό βαθμό και από μια μεγαλύτερη φορολόγηση των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι μάλιστα στα Ιόνια Νησιά θησαυρίζουν. Επαρκές προσωπικό με σταθερή και μόνιμη εργασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα χέρια ιδιώτη η μεταφορά των απορριμμάτων (2020-12-08 00:00:00.0)
Φιλοπεριβαλλοντικός μανδύας σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς (2019-09-26 00:00:00.0)
Ασφαλής κερδοφορία για τα μονοπώλια, χαράτσια και κίνδυνοι για το λαό (2017-11-02 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα (2016-07-02 00:00:00.0)
Επισπεύδουν τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης (2013-11-20 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες η διαχείριση σκουπιδιών! (2010-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ