Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Με μοιρασμένους ρόλους στοχοποιούν την προσπάθεια να «ανασάνει» το κίνημα

Ολα τα έχει ο μπαχτσές, στην προσπάθεια να πέσει «στα μαλακά» η συνδικαλιστική μαφία για τις ξεφωνημένες μεθοδεύσεις της

Μιχαλολιάκος και Τζήμερος σε γραμμή Κιουτσούκη - ηγετικής ομάδας ΓΣΕΕ
Μιχαλολιάκος και Τζήμερος σε γραμμή Κιουτσούκη - ηγετικής ομάδας ΓΣΕΕ
Η απαίτηση για συνέδριο εργατών, κόντρα στις νοθείες και την επιβολή της εργοδοσίας από την έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ενόχλησε τα αφεντικά, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους, που χέρι χέρι με τη φασιστική Χρυσή Αυγή έδωσαν τα ρέστα τους, εξαπολύοντας επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που τα είχε όλα: Προβοκάτσιες, ψέματα, απειλές, χυδαίο αντικομμουνισμό και λογικές «ίσων αποστάσεων», προκειμένου να «βγαίνουν λάδι» οι πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας.

Αυτό που τους ένωσε ειδικά στη Ρόδο, ήταν η άθλια προσπάθεια να ταυτίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να παλεύουν για συνδικάτα απαλλαγμένα από νόθους και εργοδότες, με τους τραμπουκισμούς της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, έβγαλαν μπροστά τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Κιουτσούκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το ΠΑΜΕ «παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση, αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής» και «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!

Αμεση απάντηση έδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιο στο οποίο επισημαίνει ότι «αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος, γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η "υπεύθυνη διακυβέρνηση" της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο».

Τις βρωμιές του στελέχους της ΔΑΚΕ πρόβαλαν τα ΜΜΕ, με «πρώτο βιολί» την ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Είναι φανερό ωστόσο ότι πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση βρίσκεται σύσσωμη η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ), η οποία μετά τα γεγονότα στην Καλαμάτα υποδείκνυε στα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις όπου το ΠΑΜΕ να χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση», ενώ και την Πέμπτη το βράδυ η ΓΣΕΕ κατηγορούσε το ΠΑΜΕ για «ακροδεξιές πρακτικές».

Σχολιάζοντας τις αθλιότητες Κιουτσούκη, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η Νέα Δημοκρατία, που με απόφασή της πριν 7 χρόνια διέγραφε τον τότε "συνδικαλιστή" της και μέλος της σημερινής συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη για "προπηλακισμούς" βουλευτών της, τον αναβαθμίζει προκειμένου να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ. Ο συγκεκριμένος καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών του συνεδρίου, με ακραίες φασιστικές απόψεις και πρακτικές, οι οποίες ταυτίζονται με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν αργότερα από τη φασιστική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και άλλες ακραίες αντιδραστικές φιγούρες στυλ Τζήμερου, με απειλές μέσω των social media, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των "μαφιόζικων" ενεργειών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με παρουσία μπράβων, φουσκωτών, security, αλλά και με face control σε εκλεγμένους συνδικαλιστές. Να χαίρονται τα αναβαπτισμένα στελέχη τους».

Η χαρά του χρυσαυγίτη

Στελέχη της ΝΔ, αλλά και των ΑΝΕΛ, μέχρι πρόσφατα κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν πλήρως τις βρωμιές του Κιουτσούκη, μιλώντας για «τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ» και «εγκληματική οργάνωση». Επίσημα, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, «είδε» γεγονότα που «τραυματίζουν τη δημοκρατία», έκανε πως δεν άκουσε τις άθλιες δηλώσεις του συνδικαλιστή της και κάλεσε την κυβέρνηση «να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ», να προσθέσει δηλαδή μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ στους μισθωμένους από τους εργατοπατέρες μπράβους.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ισχυρίστηκε πως είναι «θέμα δημοκρατίας» να ολοκληρωθεί το συνέδριο, να νομιμοποιηθούν δηλαδή οι νόθοι και οι εργοδότες, ενώ το κόμμα της είχε παρέμβει για να «διασφαλιστεί η τάξη» από την αστυνομία, τόσο στη Ρόδο, όσο προηγουμένως και στην Καλαμάτα.

Μετά απ' όλα αυτά, ανέλαβαν δράση οι ναζιστές χρυσαυγίτες, τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας, που αναμάσησαν όλη τη γραμμή της έκπτωτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ περί «λοστών» και «τραμπουκισμών», ξερνώντας ωμό αντικομμουνισμό, αναπαράγοντας μάλιστα το μονταρισμένο βίντεο που δημοσιοποίησε η ΓΣΕΕ. Σε ανάρτησή του, ο αρχηγός τους, Ν. Μιχαλολιάκος, έγραψε χαρακτηριστικά: «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ Μελιγαλάς στην πράξη. Η νέα ΟΠΛΑ σε πλήρη δράση. Αυτό είναι το ΚΚΕ του "δημοκρατικού τόξου". Να το χαίρεστε αριστεροί και φιλελεύθεροι και προπαντός εσείς της ΝΔ, που σέβεστε και τιμάτε την ιστορία της αριστεράς. Τιμάτε και τους λοστούς στην ΓΣΕΕ;».

Από κοντά ο γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του Θ. Τζήμερος έγραψε σε μήνυμά του: «Οι φασίστες αλητοτραμπούκοι του ΠΑΜΕ δεν ελέγχουν την ΓΣΕΕ. Και αφού ματαίωσαν με το "έτσι γουστάρω" το συνέδριο στην Καλαμάτα και τους έσπασαν στο ξύλο στη Ρόδο, μπούκαραν και στα γραφεία της Αθήνας. Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα».

Δεν είδαν, δεν άκουσαν...

Υπουλη όμως και βολική, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι βρωμιές των εργατοπατέρων, ήταν και η στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να μην είναι οι συνδικαλιστές του μέρος του προβλήματος, μανούλες στη νοθεία και τον εκφυλισμό, μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, σαν να μην άκουσε ποτέ τις συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες για τους δεκάδες νόθους στο συνέδριο, σαν να μην πήρε χαμπάρι για τον αντικομμουνισμό και τις χυδαιότητες των χρυσαυγιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ των ...«αντι-ακροδεξιών» και των «αντιφασιστικών μετώπων» είδε σε ανακοίνωσή του την «απαξίωση» του συνδικαλιστικού κινήματος «με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ» (!) και συμπληρώνει:

«Ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία χρησιμοποιεί ιδιωτική αστυνόμευση και επιδιώκει αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύοντας ακόμα και τη δημοσιογραφική κάλυψη στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά ούτε και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο, δεν εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Ούτε με νοθείες, ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε, φυσικά, με τη στείρα άρνηση και απαξίωση όλων των θετικών μέτρων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, δεν επιτυγχάνεται τίποτα»...

Τόσες μέρες, τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για τους 66 νόθους που με στοιχεία και εξώδικα καταγγέλλει η ΔΑΣ. Χαρακτηρίζουν τους μπράβους «ιδιωτική αστυνόμευση», ενώ προηγουμένως είχαν δώσει άλλοθι μέχρι και στους κουμπουροφόρους που επιστρατεύτηκαν στο συνέδριο της ΟΙΥΕ. Κι από πάνω, καλούν με θράσος τα συνδικάτα να γίνουν χειροκροτητές της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής, να αναγνωρίσουν ως «θετικά» τα μέτρα με τα οποία φιλοδωρεί το κεφάλαιο, όταν αντίστροφα φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων νέες περικοπές και φόρους.

Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι και το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής «ΕφΣυν», που γράφει για «τιτανικό του συνδικαλισμού» και ισχυρίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ «έκλεισαν το μαγαζί», ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα ότι η ΓΣΕΕ, αν διοριστεί διοίκηση, «θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στα μάτια των εργαζομένων». Κάνει κι αυτή γαργάρα ότι οι κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων σε Καλαμάτα και Ρόδο είχαν αίτημα να γίνει συνέδριο εργατών, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία για τους 66 νόθους που προσπαθούσε να νομιμοποιήσει η έκπτωτη ηγεσία της ΓΣΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ