Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξυλοδαρμοί υπαλλήλων

Ενταση του αυταρχισμού και της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατία σε βάρος των εργαζόμενων σηματοδοτούν δύο περιπτώσεις χειροδικίας εργοδοτών σε βάρος υπαλλήλων τους, που καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξυλοκόπησε άγρια νεαρή υπάλληλό του καθώς και τη μητέρα της, οι οποίες και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρές κακώσεις, επειδή η υπάλληλος είχε την... αναίδεια να ζητήσει το μισθό της! Η νεαρή υπάλληλος, όπως κατήγγειλε, είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της και προτίμησε να σταματήσει από την εργασία της. Στο τέλος του μήνα που θα τελείωνε η υπηρεσία της στο κατάστημα είπε στον εργοδότη να της καταβάλει το μισθό, αλλά αυτός προτίμησε να τη βρίσει χυδαία, αναγκάζοντάς τη να αποχωρήσει αναστατωμένη. Λίγο αργότερα η υπάλληλος μαζί με τη μητέρα της επέστρεψαν στο κατάστημα προκειμένου να απαιτήσουν τα οφειλόμενα. Και τότε εισέπραξαν μπουνιές!

Στο πολυκατάστημα «Καρφούρ» της Ευκαρπίας θύμα είναι νεαρή ωρομίσθια υπάλληλος. Από την επίθεση προϊσταμένης η υπάλληλος έπαθε θλάση ινών στον αυχένα.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σημειώνει σχετικά: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι όταν ο εργαζόμενος ζητούσε το αυτονόητο, να πληρώνεται κανονικά ή να έχει τον απαιτούμενο σεβασμό... είτε τον απειλούσαν με απόλυση, είτε εξαναγκαζόταν σε παραίτηση. Τώρα βλέπουμε να τρώει και ξύλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ