Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο» στους Αμπελόκηπους

Με την ταινία των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι «Η νύχτα του Σαν Λορέντζο» (1982, διάρκεια 106'), συνεχίζονται την Πέμπτη 11 Απρίλη οι προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων. Η προβολή γίνεται στις 20.15, στην αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9), με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ιταλική δραματική ταινία. Η περιπετειώδης οδύσσεια μιας ομάδας κατοίκων ενός χωριού της Τοσκάνης, που αποφασίζουν το καλοκαίρι του 1944 να συναντήσουν τους Συμμάχους που διαφαίνεται να επικρατούν στον πόλεμο, παρά τις αντίθετες διαταγές που έχουν λάβει από τους ναζί. Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο είναι η νύχτα που πέφτουν τ' αστέρια και η νύχτα που τα όνειρα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την ιταλική λαϊκή παράδοση.

Ενα εκθαμβωτικό και ολοζώντανο ποίημα για τις ευχές που κάνεις όταν πέφτουν τα αστέρια τις νύχτες του Σαν Λορέντζο και καμιά φορά βγαίνουν αληθινές και τις αληθινές ιστορίες που - κόντρα στις όποιες προλήψεις - μπορούν να τελειώνουν με happy end.

Το λυρικό αντιπολεμικό αριστούργημα των αδερφών Ταβιάνι, η ταινία που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 1984 και η επιτομή του έργου τους, μια κινηματογραφική δεξιοτεχνική ισορροπία πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει τον νεορεαλισμό από την ποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ