Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Συλλαλητήριο αύριο στον κόμβο Αμφιλοχίας

Συλλαλητήριο στον κόμβο της Αμφιλοχίας διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ενάντια στη διαρκή πτώση των τιμών παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό από το «αυξημένο κόστος παραγωγής, την άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από κακοκαιρίες και ζωονόσους, τη συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων, μαζί με τη ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών».

Η Ομοσπονδία και οι αγροτικοί σύλλογοι διεκδικούν: Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος. Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές. Με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση. Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα. Ενόψει του Πάσχα να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι στα σύνορα και σφαγεία στις εισαγωγές κρέατος. Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ