Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Να στείλουμε παντού το μήνυμα ΟΧΙ στην ΕΕ, λέγοντας ΝΑΙ στο ΚΚΕ

«Στην κάλπη, σε κάθε κάλπη, πρέπει να δώσουμε το μήνυμα για ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, λέγοντας ΝΑΙ στο ΚΚΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, προσθέτοντας πως «τον δρόμο της ΕΕ τον γνωρίσαμε πολύ καλά, τον ζούμε εδώ και τόσα χρόνια. Αδιέξοδος δρόμος, που μας έφερε ως εδώ, με αποτέλεσμα τη φτώχεια, την ένταση της εκμετάλλευσης, την ανεργία, τα δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για τον λαό, την ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλα τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί σε αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και στην πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του», καθώς και ότι «οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της πολιτικής μνημονίου διαρκείας, που σταδιακά εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα περί «προοδευτικού μετώπου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τις εξαγγελίες αυτές τις κάνουν «αυτοί που στηρίζουν τη μόνιμη εποπτεία των ευρωπαϊκών εξαμήνων, τα ματωμένα πλεονάσματα, τους προϋπολογισμούς φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα, των περικοπών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Οι ίδιοι που πασχίζουν για την ενίσχυση του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ΕΕ σε όλο τον κόσμο, για τη διαμόρφωση δικών της στρατιωτικών και κατασταλτικών μηχανισμών αποτελεσματικών σε επεμβάσεις και καταστολή της λαϊκής πάλης. Δυνάμεις που στηρίζουν τον αντικομμουνισμό, την απαράδεκτη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού», τονίζοντας πως «πραγματικά προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι η πάλη για ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών» και γι' αυτό «δυναμώνουμε με την ψήφο μας το ΚΚΕ, μιλάμε και εξηγούμε στους ανθρώπους γύρω μας γιατί ΝΑΙ στο ΚΚΕ. Καθημερινά, με κάθε ευκαιρία».

Εκλεισε τον χαιρετισμό του, σημειώνοντας πως «από την πόλη του Δημήτρη Μυταρά, του Ορέστη Μακρή, του Νίκου Σκαλκώτα, της Σωτηρίας Μπέλλου, του Γιώργου Παπανικολάου, του Γιάννη Σκαρίμπα, κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Είναι και αυτοί σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, καταγόμενοι, οι περισσότεροι, από λαϊκές οικογένειες. Να ξυπνήσει μέσα τους η ταξική τους συνείδηση και να τους υποδείξει τον σωστό δρόμο. Υπηρετούν τον λαό και την πατρίδα για την ακεραιότητά της και όχι για να είναι εργαλεία εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να δείξουν στην κάλπη πώς μπορούν να είναι η ανατροπή και η αντεπίθεση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ