Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Κάλεσμα στη νεολαία να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ

Σε σύσκεψη μίλησαν η Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος

Η Δέσποινα Μαστρολέων μιλώντας στους συγκεντρωμένους νεολαίους
Η Δέσποινα Μαστρολέων μιλώντας στους συγκεντρωμένους νεολαίους
Με μαζική συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/4 συγκέντρωση στο Περιστέρι (στο «Αγροτικόν»), που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, μπροστά στις ερχόμενες ευρωεκλογές και τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές.

Στη σύσκεψη μίλησαν η Δέσποινα Μαστρολέων, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, καθώς και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακολούθησε συζήτηση όπου αναλύθηκαν οι θέσεις του Κόμματος γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών, τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής, την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για «αύξηση του κατώτατου και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού» και για τη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών.

Η Δ. Μαστρολέων, αναφερόμενη στις «ελευθερίες» που δήθεν διασφαλίζει η ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η μόνη ελευθερία που εξασφαλίζει η ΕΕ είναι στο κεφάλαιο, ώστε να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους για να αυξάνει τα κέρδη του». Ενώ απαντώντας στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις «αξίες» της, από τις οποίες δήθεν «ξεστράτισε» η λυκοσυμμαχία, τόνισε ότι «η ΕΕ δεν ξεστράτισε από τις αρχές της. Αυτές υπηρετεί πιστά, δεν απέτυχε, το αντίθετο, πέτυχε το στόχο της».

Αναφερόμενη στο κριτήριο ψήφου που πρέπει να διαμορφωθεί μπροστά στις κάλπες, τόνισε: «Το ζήτημα είναι να στοχεύσουν σωστά ο λαός και η νεολαία. Δηλαδή, να βάλουν στο στόχαστρο την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν και έχουν στήσει μάχη μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καλύτερος μαθητής της. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ που αντιπαλεύει τη βαρβαρότητα που ζούμε και βάζει στο στόχαστρο τις αιτίες που τη γεννούν και όσους την υπηρετούν».

Ο Γ. Σιδέρης
Ο Γ. Σιδέρης
Ο Γ. Σιδέρης από την πλευρά του ανέδειξε το πώς εξειδικεύεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, στο επίπεδο του κάθε δήμου και ειδικά στο Περιστέρι. Εφερε ως παράδειγμα ότι τα έσοδα του δήμου προέρχονται κατά πλειοψηφία (55%) από τέλη που πληρώνουν οι δημότες, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας που επιτάσσει η ΕΕ. Ετσι, η δημοτική αρχή «καμαρώνει» για το «υπερπλεόνασμα», την ίδια στιγμή που έργα αναγκαία για την προστασία της ζωής του λαού, π.χ. αντιπλημμυρικά, αντιμετωπίζονται ως «μη επιλέξιμα», πάντα κατά τα «ευρωενωσιακά πρότυπα». Σε άλλο σημείο, απαντώντας σε ερώτηση που έγινε για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών, μίλησε για το ζήτημα των ναρκωτικών ως κοινωνικό πρόβλημα, με σοβαρές τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της διοίκησης του δήμου, που υποστελεχώνουν και υποχρηματοδοτούν τη μόνη δομή πρόληψης του δήμου, που «της έχουν απομείνει 7 εργαζόμενοι», αλλά και για τη συνάντηση που έχει ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) εδώ και μήνες και δεν έχει πραγματοποιηθεί, μιας και «ούτε κορδέλα πρόκειται να κόψει ούτε χαιρετούρες πρόκειται να κάνει».

Η συζήτηση κατέληξε με το κάλεσμα ο λαός και η νεολαία να αξιοποιήσουν την πείρα τους, ώστε την επομένη των εκλογών να είναι «ένα μπόι ψηλότεροι». Να δυναμώσει ο αγώνας του λαού με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές ευρωβουλευτές, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ώστε να μπορεί να βάζει επιπλέον εμπόδια, να καθυστερεί μέτρα, να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, να αποσπάσει κατακτήσεις, αλλά και να στείλει ελπιδοφόρο μήνυμα ελπίδας, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ