Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το κάλεσμα μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία

Το Σάββατο η συνδικαλιστική σύσκεψη στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, στις 11 π.μ.

Από τις κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας στη Ρόδο
Από τις κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας στη Ρόδο
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ έστειλαν σαφές μήνυμα, από τη Ρόδο και την Αθήνα την περασμένη βδομάδα, από την Καλαμάτα προηγούμενα, από όλη τη χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα: Το όργιο νοθείας της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, η απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα δεν πρόκειται να περάσουν!

Το μήνυμα αυτό ακούστηκε δυνατά και στη Ρόδο, εκεί όπου τα ταξικά σωματεία έβαλαν φραγμό στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων να στήσουν ένα «συνέδριο» της ΓΣΕΕ με τέτοιους όρους, μέσα σε ένα ξενοδοχείο - φρούριο.

Με τρεις ζώνες... face control, από ανθρώπους άσχετους με το εργατικό κίνημα... Με κλειδαμπαρωμένες όλες τις εισόδους του ξενοδοχείου, καθώς και τις αίθουσες που είχαν κλειστεί για να γίνουν οι στημένες εκλογές (το μόνο που ενδιέφερε τους εργατοπατέρες)... Με μπράβους να φυλάνε τους εργατοπατέρες εντός και εκτός ξενοδοχείου, με ασφαλίτες να περιφέρονται στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, με τη συνδικαλιστική μαφία να ζητά συνεχώς την ενεργοποίηση ενός συνολικότερου σχεδίου καταστολής με εισαγγελείς και αστυνομία... Με την ίδια την απαγόρευση που επέβαλε η ίδια συνδικαλιστική μαφία στο να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη του συνόλου των εργασιών του συνεδρίου (και όχι μόνο μετά την εκλογική διαδικασία), να είναι ενδεικτική για το τι προετοιμαζόταν...

Το σχέδιό τους όμως έμεινε στα χαρτιά.

Πλέον, κόντρα στις προβοκάτσιες και τις συκοφαντίες που εξαπολύει η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η συνέχεια της μάχης από τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές δίνεται για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, το κάλεσμα αυτής της ελπιδοφόρας μάχης ενάντια στη σαπίλα και τον εκφυλισμό. Να μάθει κάθε εργαζόμενος το τι πραγματικά έγινε σε Καλαμάτα, Ρόδο και Αθήνα, πολύ περισσότερο να συζητηθεί ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συνδικαλιστικής μαφίας που παλεύει να ενισχύσει τη θέση της για να κρατάει δέσμιο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οπως σημειώνεται σε σχετικό κείμενο του ΠΑΜΕ: «Οι εργοδότες, η νοθεία και τα ανύπαρκτα συνδικάτα δεν έχουν θέση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα! Ηρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!».

Συσκέψεις ενημέρωσης, οργάνωσης και δράσης

Σε αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζονται και σχεδιάζονται νέες συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, για την παραπέρα ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση αυτή, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε σύσκεψη το Σάββατο 13/4, στις 11 π.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, τονίζοντας στο κάλεσμά τους: «Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο». Η σύσκεψη οργανώνεται με τα εξής θέματα: Δυναμώνουμε τον αγώνα για «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών». Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Επίσης, σύσκεψη με τα Παραρτήματα οργανώνει αύριο, Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος). «Συνεχίζουμε την πάλη για την αποκάλυψη του ρόλου του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!», σημειώνει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ