Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Λόγω ελλείψεων αναστέλλει τα χειρουργεία όταν δεν εφημερεύει

Γιγαντώνονται τα προβλήματα που προκαλεί η διαχρονική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας για τον λαό και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ανακοινώθηκε η αναστολή των χειρουργείων σε μέρες που αυτό δεν εφημερεύει, λόγω άδειας της μιας από τις τρεις εναπομείνασες αναισθησιολόγους.

«Ολα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης - Τετάρτης - Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες της κυβέρνησης για χιλιάδες προσλήψεις, ολόκληρο το 2018 δεν προκηρύχθηκε ούτε μια θέση μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε καν για την αντικατάσταση των 300 γιατρών και 1.200 υπόλοιπων υγειονομικών που συνταξιοδοτήθηκαν πέρσι.

Το γεγονός καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, τα οποία από τη μια οδηγούν στην παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας για τους ασθενείς και από την άλλη οδηγούν σε σοβαρή εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (...). Είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο να λειτουργεί κάτω από αυτές τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και εξουθενώνουν τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το νοσοκομείο τόσο οριακά που η άδεια ενός συναδέλφου να οδηγεί σε αναβολή χειρουργείων!».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» καλεί άμεσα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και κινητοποιήσεις στη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για: Αμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ΓΝΠΠ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οχι στην υπολειτουργία της Χειρουργικής κλινικής και στην αναβολή των χειρουργείων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης και μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Να επιλυθούν επειγόντως τα προβλήματα κτιριακής υποδομής, ώστε να μπορούν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι και να νοσηλεύονται οι ασθενείς σε αντίστοιχες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ