Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διαμαρτυρία για την οριακή κατάσταση στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Μαχητική κινητοποίηση μπροστά στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Κατήγγειλαν την οριακή κατάσταση λειτουργίας του ΑΗΣ, με την εντατικοποίηση να τσακίζει κόκαλα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, την έλλειψη γιατρού εργασίας κ.ά. Απαίτησαν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, να σταματήσουν τα 12ωρα και η εντατικοποίηση, κατάργηση του «δουλεμπορίου» και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, άμεση πρόσληψη μόνιμου γιατρού.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του ΣΕΕΕΝ κατέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων στον διευθυντή. Επίσης, κατήγγειλε την παρουσία αστυνομίας στην κινητοποίηση. Ο διευθυντής παραδέχτηκε ότι η ΔΕΗ ΑΕ αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένει την απόσυρση μονάδων για να μετακινήσει το προσωπικό, καθώς - όπως ισχυρίστηκε - ο ανταγωνισμός δεν επιτρέπει προσλήψεις.

Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει τους μόνιμους εργαζόμενους να δουλεύουν συνεχόμενα 12ωρα, οι 8μηνίτες να καλύπτουν οργανικές θέσεις και λόγω έλλειψης προσωπικού να εργάζονται κι αυτοί 12ωρα, ενώ στα ημερήσια συνεργεία η έλλειψη προσωπικού καλύπτεται με εργαζόμενους από εργολαβίες. Επιπλέον, η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε συγχώνευση πόστων, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο βαθμός επικινδυνότητας. Τέλος, εδώ και δυο μήνες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δεν υπάρχει γιατρός εργασίας, καθώς έληξε η σύμβασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ