Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ
«Πολύ μακριά» το τέλος της εκστρατείας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Τίποτα δε φαίνεται να έχει τελειώσει για τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, παρά τις «αξιοσημείωτες επιτυχίες» της Βόρειας Συμμαχίας.

Ετσι χτες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που καθοδηγούν τις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, δηλαδή στις επιχειρήσεις που έχουν στόχο τα προπύργια των Ταλιμπάν και της «Αλ Κάιντα» και επισήμανε ότι η οργάνωση αυτή παραμένει επικίνδυνη και ότι χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για την πλήρη εξουδετέρωσή της.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν μια χερσαία γέφυρα από το Ουζμπεκιστάν προς το Αφγανιστάν και θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο της χώρας αυτής, ώστε να καταστεί δυνατόν να φτάνει επί του αφγανικού εδάφους η επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό(!).

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ράμσφελντ αναφερόμενος στο ζήτημα της τρομοκρατίας είπε ότι είναι «ακόμα πολύ μακριά» το τέλος της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας. «Οι προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών απέχουν πολύ από το τέλος τους», τόνισε συγκεκριμένα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ