Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Κόκκινη ψήφος, αντάξια των ηρωικών αγωνιστικών μας παραδόσεων

Σε μαζική συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση - παρουσίαση των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμο.

Η αίθουσα στο Παναιτώλιο στην Αλσούπολη από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά με ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, νέους, πρωτοπόρους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό, τον επιστημονικό χώρο, τον Αθλητισμό, τους χώρους της Υγείας.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Τσοπανίδης, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας, πρώην επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για τη Νέα Ιωνία» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που αναφέρθηκε στη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής. «Μιας ανατροπής που, όπως εξήγησε, ξεκινάει όχι μόνο από τις εκλογές, αλλά στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα του λαού». Ανέδειξε με παραδείγματα την υποκριτική στάση της σημερινής δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει την «προοδευτική δύναμη», την ίδια στιγμή που υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική. «Σε αυτή την πολιτική εμείς πρέπει να πούμε όχι. Οχι στην πολιτική που μας λέει να διπλοπληρώνουμε τις υπηρεσίες (...) Ολα αυτά που αξιώνουμε από το δήμο σαν δικαιώματα, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς, Παιδεία, δομές Υγείας, δομημένη κοινωνική πολιτική - και όχι την ελεημοσύνη της σακούλας - όλα αυτά θα τα διεκδικήσουμε με μια δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Κώστα Κατιμερτζόγλου», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Νέας Ιωνίας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κατιμερτζόγλου.

Ηρθε η ώρα να τραβήξουμε μπροστά!

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γ. Πρωτούλης σχολίασε την επανεμφάνιση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ο λαός είχε ρίξει στα «αζήτητα» μέσω της «προοδευτικής συμμαχίας» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, οι εργαζόμενοι «δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απ' όλα αυτά. Η "προοδευτική συμμαχία" και η "συντηρητική συμμαχία" θα τα βρουν όπως τα βρίσκουν στο ΝΑΤΟ, στα νομοσχέδια για το μισθό, για τις συντάξεις, για τη φορολογία...». Πρόσθεσε άλλωστε ότι όλοι μαζί αυτοί καταψηφίζουν στη Βουλή, τις Περιφέρειες και τους δήμους όλες τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων, όπως για την επαναφορά των ΣΣΕ, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για την κατάργηση των χαρατσιών, για την προστασία των σπιτιών απ' τους πλειστηριασμούς, για την επαναφορά των συντάξεων... «Εκεί ήταν όλοι μαζί ξανά ενωμένοι!», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, που η εκλογή της προηγήθηκε της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θύμισε ότι οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου το 2014, με τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν απορρίψει την πολιτική που εφαρμοζόταν. «Αυτό που δεν ήξεραν όμως ήταν ότι κι εδώ θα μπει η ίδια βάρβαρη πολιτική απ' την πίσω πόρτα». Σημείωσε ότι αποδείχτηκε ξανά, με τραγικό τρόπο, «ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η μικρή ανακούφιση χωρίς σκληρό αγώνα και το κυριότερο αποδείχτηκε ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων μέσα στα τείχη των καπιταλιστών, της ΕΕ, των μονοπωλίων φέρνει μόνο νέα δεινά».

Ο Γ. Τσοπανίδης
Ο Γ. Τσοπανίδης
Φέρνοντας παραδείγματα από την πολιτική που ακολούθησε η περιφερειακή αρχή, ανέδειξε ότι κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έμεινε παραπονεμένος από τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, αφού όποια χρηματοδότηση ζήτησαν την πήραν και με το παραπάνω... «Την ίδια στιγμή βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση στα σχολεία της Νέας Ιωνίας, της Μεταμόρφωσης, του Ηρακλείου, που τα παιδιά είναι παστωμένα σαν τις σαρδέλες, ποια η κατάσταση στα αντιπλημμυρικά έργα, στην αντιπυρική προστασία, στην αντισεισμική θωράκιση, με τα Κέντρα Υγείας, για βασικές υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει ανθρώπινα», ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη «βαριά ιστορία» των συνοικιών της Νέας Ιωνίας και της Καλογρέζας, που ο λαός σήμερα χρωστάει πολλά στους αγωνιστές που ανέθρεψαν. Και τόνισε ότι αυτές οι μνήμες παραμένουν ανεξίτηλες, παρά τις προσπάθειες παραχάραξης, γιατί «μένουν όρθιες, ζωντανές, μαχητικές οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Γιατί κοιτάζουμε αποφασιστικά τον νέο αιώνα προσφοράς στην υπόθεση της απελευθέρωσης του εργαζόμενου λαού».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ηρθε η ώρα να τραβήξουμε ξανά μπροστά (...) Με δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερους κομμουνιστές εκλεγμένους, με κομμουνιστή δήμαρχο στη Νέα Ιωνία να δοθεί μεγάλη ώθηση στον αγώνα του λαού μας».

Στον αγώνα να γίνει «κόκκινος» ξανά ο δήμος μας!

Ο Κ. Κατιμερτζόγλου
Ο Κ. Κατιμερτζόγλου
Κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να βάλουν τα δυνατά τους, για να γίνει ξανά «κόκκινος» ο δήμος της Νέας Ιωνίας, να εκλέξει αγωνιστική δημοτική αρχή, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κατιμερτζόγλου.

Αφού ανέδειξε την ενιαία απάντηση που πρέπει να δοθεί από τον λαό, σε όλες τις κάλπες, στην ενιαία επίθεση που δέχεται από ΕΕ, κυβέρνηση, περιφερειακές και δημοτικές αρχές, αναφέρθηκε στη διοίκηση Γκότση στη Ν. Ιωνία, «που συγκροτήθηκε από ένα συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικών δυνάμεων, κυρίως πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τη συνδρομή και των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων Μανούρη - Θωμαΐδου», τονίζοντας ότι «προώθησε και υλοποίησε τις μνημονικές δεσμεύσεις, που συμφώνησαν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

«Ως δημοτική αρχή, για να συμβάλει στην επιτυχία των αντιλαϊκών κυβερνητικών στόχων, αποδέχτηκε και στην ουσία στήριξε τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους (...) αποδέχτηκε και τις περικοπές πάνω από 60% προς τις Σχολικές Επιτροπές για τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τις παράνομες παρακρατήσεις που έχουν φτάσει στα 15 δισ., χωρίς η κυβέρνηση να τα αποδίδει στην Τοπική Διοίκηση.

(...) Για να αναπληρώσει τις περικοπές της κυβέρνησης, κατέφυγε στην αύξηση των ίδιων πόρων και παράλληλα μείωσε τις δαπάνες για κοινωνικές δαπάνες, βάζοντας σε εφαρμογή τους μνημονιακούς νόμους, λέγοντας ξεδιάντροπα ότι τον δεσμεύουν και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Προχώρησε στην είσπραξη διάφορων οφειλών ακόμα και από τροφεία, φόρους και πρόστιμα που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα (...) Αντί να εναντιωθεί στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού, την αξιοποίησε μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο ως μέτρο φιλολαϊκής πολιτικής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω συμπλήρωσε με παραδείγματα από τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς και συνολικά στην Παιδεία, σε ελεύθερους χώρους, στην Υγεία κ.λπ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για τις οποίες θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή από την επομένη των εκλογών, από οποιοδήποτε πόστο, μαζί με το λαό της πόλης, όπως για να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη, ενάντια στις κατασχέσεις, για να δεσμευτούν ελεύθεροι χώροι, για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στους δήμους, για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, για τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο κ.λπ.

«Από αύριο με την εκλογική μας διακήρυξη στο χέρι, με το μαχητικό μας ψηφοδέλτιο, πόρτα - πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο τον δρόμο, μαγαζί το μαγαζί, μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης, για έναν δήμο ξανά κόκκινο, για μια Ιωνία αντάξια των αγωνιστικών της παραδόσεων», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ