Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Στο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που μειώνει περαιτέρω τον μορφωτικό ρόλο του Λυκείου και θεσπίζει νέους εξεταστικούς μαραθώνιους ενώνουν σήμερα, Παρασκευή, τις φωνές τους εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, νέες συγχωνεύσεις ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και μια σειρά ακόμα από διατάξεις για εκπαιδευτικά θέματα.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες μεγάλες πόλεις. «Ολοι την Παρασκευή 12 Απρίλη στα Προπύλαια», είναι το κάλεσμα που απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στους μαθητές για να διαδηλώσουν μαζί με τους απεργούς καθηγητές τους. Αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έχουν πάρει και πολλοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στάσεις εργασίας. Κοινό κάλεσμα δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο απευθύνουν η ΟΛΜΕ και η ΑΣΓΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση, με τη σφραγίδα της ΕΕ, πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" που σαρώνει ό,τι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο! Με fast track διαδικασίες, ικανοποιεί για μια ακόμα φορά τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων στην Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά».

  • Ενημερωτική συγκέντρωση για το νομοσχέδιο διοργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Εστίας Μουσών. Θα μιλήσει η Σίσσυ Πολυκάρπου, εκπαιδευτικός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ