Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις στην Ιταλία για την υπεράσπιση της απεργίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) Ιταλίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «η USB καταγγέλλει την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την απαγόρευση της απεργίας που είχε καλέσει το Συνδικάτο για τις 12 Απρίλη. Απαντώντας στην απαγόρευση το Συνδικάτο USB καλεί σε τριήμερο δράσεων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, με συλλαλητήρια σε όλη την Ιταλία στις 12 Απρίλη και απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους τις επόμενες βδομάδες.

Σε κάθε χώρα η αντεργατική επίθεση προωθείται παράλληλα με την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο δικαίωμα των εργατών στην απεργία. Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Ιταλίας στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαγόρευση της απεργίας της 12 του Απρίλη και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ιταλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ