Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αναφορά στη Βουλή για τους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης»

Την ανακοίνωση - καταγγελία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στις προσπάθειες της κυβέρνησης, που με τη σύμπνοια κομμάτων της αντιπολίτευσης, προχωρά στη δημιουργία «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας, κατέθεσαν ως Αναφορά, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου.

«Αγανακτούμε γιατί βλέπουμε καθαρά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, ακολουθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση της τοξικοεξάρτησης με την υποβάθμιση και μείωση των προγραμμάτων απεξάρτησης και την καλλιέργεια της ναρκω-κουλτούρας για τα παιδιά μας(...) Κάνουν ό,τι μπορούν για να ενθαρρύνουν ουσιαστικά τη χρήση και ταυτόχρονα να μειωθεί το κίνητρο για θεραπεία. Η πολιτική της "μείωσης της βλάβης" που προβάλλουν επικεντρώνει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η χρήση και δεν αντιμετωπίζει τη χρήση ως πρόβλημα. Θα συμβάλει στη νομιμοποίηση της ύπαρξης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στη συνείδηση της νέας γενιάς. Κι από την άλλη, μας βρίσκει αντίθετους η προσέγγιση να "καθαριστεί" το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να καταστεί τουριστικά θελκτικό και να διευκολυνθούν οι επενδύσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Δηλαδή, δεν μας νοιάζει αν υπάρχουν χρήστες αλλά μας νοιάζει να μην είναι ορατοί», σημειώνει μεταξύ άλλων, η ΑΣΓΜΕ.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί σε διαρκή αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις και διεκδικεί:

  • Στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία και τακτή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εξαρτήσεων. Να δοθεί βάρος στην Πρωτογενή Πρόληψη με στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα στην Εκπαίδευση.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα όλων των δομών Πρόληψης - Θεραπείας - Κοινωνικής Επανένταξης - Ερευνας.
  • Καμία νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ