Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ» ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προσπάθειες εκφυλισμού και διάλυσης των φοιτητικών εκλογών από τη ΔΑΠ

Την επιχείρηση εκφυλισμού και διάλυσης των πρόσφατων σπουδαστικών εκλογών στο ΤΕΙ Λάρισας από τη ΔΑΠ καταγγέλλουν οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στο ΤΕΙ, που αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λάρισας με θετικό αποτέλεσμα για την "Πανσπουδαστική ΚΣ" με άνοδο των ψηφισάντων σε όλες τις σχολές και με την πρωτιά στο Σύλλογο της ΣΤΕΦ. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει την προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους υποψηφίους και εκλεγμένους με την ΠΚΣ για την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων.

Η "Πανσπουδαστική ΚΣ" καταγγέλλει την προσπάθεια της ΔΑΠ να διαλύσει τις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ Λάρισας, προσπαθώντας να ελέγξει με νοθείες τους συσχετισμούς στους συλλόγους.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις, εκατοντάδες σπουδαστές γύρισαν την πλάτη στη ΔΑΠ και οργάνωσαν τον αγώνα τους μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Μάλιστα, στη σχολή της ΣΕΥΠ έγιναν εκλογές στις 29 Νοέμβρη 2018, αφού η ΓΣ του συλλόγου καθαίρεσε το έως τότε ΔΣ, όπου πλειοψηφούσε η ΔΑΠ, προκήρυξε νέες εκλογές για εκλογή νέου ΔΣ. Στη ΓΣ πήραν μέρος 148 σπουδαστές. Στις εκλογές του Νοέμβρη του 2018 τα αποτελέσματα ήταν να ψηφίσουν 129 σπουδαστές (έναντι 78 στις προηγούμενες) με 124 έγκυρα, 4 άκυρα και 1 λευκό.

Η ΔΑΠ, φοβούμενη πως αυτό θα εκφραστεί καταδικάζοντάς την οι φοιτητές και στις κάλπες των υπόλοιπων σχολών, επιχείρησε με άθλιες μεθοδεύσεις να διαλύσει τις διαδικασίες. Βέβαια, επέλεξαν κακό σκηνοθέτη και η παράσταση κατέληξε σε φιάσκο!

  • Αρχικά, αρκετές μέρες πριν από τις εκλογές έπαιζαν κρυφτό με το χώρο διεξαγωγής των εκλογών. Αρνούνταν τη συνεδρίαση των ΔΣ και την απόφαση της ΓΣ, που αποφάσισε: "Οι εκλογές θα γίνουν στο χώρο του ΤΕΙ". Μέχρι και την προηγούμενη μέρα διέδιδαν φήμες πως οι εκλογές θα γίνουν εκτός ΤΕΙ.
  • Το πρωί τελικά η ΔΑΠ εμφανίστηκε και ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Στο σύλλογο της ΣΤΕΦ αξιοποίησαν κάθε αστείο πρόσχημα για να αποφύγουν οι εκλογές να διεξαχθούν κανονικά και τελικά αποχώρησαν από τη διαδικασία. Αργότερα έφεραν καινούργια κάλπη, την οποία έστησαν σε άλλο χώρο του ΤΕΙ, όπου η νοθεία εκεί έφτασε στο απροχώρητο. Υπήρχαν, μάλιστα, καταγγελίες από σπουδαστές πως ψήφισαν άτομα, με άλλα πάσο, δυο και τρεις φορές.
  • Στη ΣΕΥΠ η ΔΑΠ επιχείρησε μόνη της να ακυρώσει την απόφαση των φοιτητών. Ανοιξαν κάλπη το απόγευμα στις 17.00 και την έκλεισαν μία ώρα αργότερα. Το αποτέλεσμα που παρουσιάζουν είναι πως ψήφισαν 250 σπουδαστές (;!) - "ούτε στην Black Friday τέτοιες ουρές" (έχοντας τυπώσει βέβαια μόνο 100 ψηφοδέλτια).
  • Αντίστοιχα στην άκυρη κάλπη που έστησαν στη ΣΤΕΦ (κάλπη της ΟΝΝΕΔ), η εφορευτική επιτροπή ήταν από απόφοιτους εδώ και χρόνια από το ΤΕΙ. Επίσης, όποιος πήγαινε να ψηφίσει είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει μόνο ΔΑΠ γιατί δεν υπήρχε ούτε λευκό. Προκαλούμε τη ΔΑΠ να παρουσιάσει το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής και τη λίστα των ψηφισάντων.

Οταν οι φοιτητές απαίτησαν να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου που είχαν στήσει οι ΔΑΠίτες, επιτέθηκαν στους ίδιους και σε φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο χώρο. Η ΔΑΠ πήρε την πρώτη απάντηση από τους φοιτητές της ΣΤΕΦ που εκλέξανε αγωνιστές στο ΔΣ τους μετά από πολλά χρόνια εκφυλισμού του συλλόγου. Στη συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε καλύτερα στους σχεδιασμούς της ΔΑΠ που προσπαθεί να διαλύσει τους συλλόγους, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας τους συλλόγους μας, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας, κόντρα στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση που προωθεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές βίας και νοθείας από τη ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2019-04-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικά και συλλογικά στην πάλη (2013-04-18 00:00:00.0)
Προσπάθειες νοθείας από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (2007-05-08 00:00:00.0)
Μαζική προσέλευση στις κάλπες (2004-05-13 00:00:00.0)
Ανοδος συμμετοχής, επιτυχίες της Πανσπουδαστικής (2003-04-13 00:00:00.0)
Με φόντο τις αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση (2001-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ