Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αντιδρά στο κρατικό πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας καλεί την Πέμπτη 18 Απρίλη, στις 11 π.μ., ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), που διαμαρτύρεται για διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη θεσμοθέτηση κρατικού πιστοποιητικού μουσικών γνώσεων. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα αφορά αποφοίτους Μουσικών Σχολών και Ωδείων και θα είναι ισότιμο με το Επίπεδο 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (π.χ. ΙΕΚ).

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος θυμίζει ότι στη χώρα μας η Μουσική Εκπαίδευση είναι αποκλειστικά ιδιωτική και για να πάρει κάποιος έναν τίτλο σπουδών, χρειάζεται πάνω από 10 χρόνια σπουδών, που πληρώνει δίδακτρα, εξέταστρα, βιβλία, αγοράζει το όργανό του, καλύπτει τις επισκευές του, πληρώνει τα αναλώσιμα. Σημειώνει λοιπόν ότι είναι προκλητικό «να έρχεται η κυβέρνηση και να ζητά από τους αποφοίτους αυτών των Σχολών μετά τόσα χρόνια σπουδών» να μπουν σε διαδικασία για να ξαναπάρουν ένα πιστοποιητικό.

Ο ΠΜΣ συμπληρώνει ότι υπάρχει απόλυτα δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων μουσικών γι' αυτή την εξέλιξη: «Τους καλούμε να μετατρέψουν την οργή σε πείσμα, που θα διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν Μουσική Εκπαίδευση που θα ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια με ευθύνη του υπ. Παιδείας και θα οδηγεί στο Πανεπιστήμιο για όσους το επιλέξουν και έχουν τις δυνατότητες. Συγχρόνως απαιτούμε την αναβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής στο υποχρεωτικό σχολείο. Είμαστε αντίθετοι στη μείωση των ωρών και τη δυνατότητα "δεύτερης ανάθεσης" που τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδόν καταργήσει την Αισθητική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Απαιτούμε το υπουργείο Παιδείας να ανοίξει τα χαρτιά του στο θέμα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, να απαντήσει στα αιτήματά μας και να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για να φέρει το "κρατικό πιστοποιητικό" μουσικής επάρκειας στη Βουλή για ψήφιση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ