Τρίτη 16 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στις 18 Απρίλη

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Εκπαίδευση καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Σπουδαστών, με κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Απρίλη στην Αθήνα στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«Βγαίνουμε στην αντεπίθεση για το σύγχρονο πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη», σημειώνει το ΜΑΣ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση, με τη σφραγίδα της ΕΕ, πολυνομοσχέδιο "σκούπα" που σαρώνει ό,τι μορφωτικό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο! Με fast track διαδικασίες, ικανοποιεί για μια ακόμα φορά τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, χτυπώντας τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και στη δουλειά!».

Το νομοσχέδιο, μαζί με τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, περιλαμβάνει τα επόμενα βήματα στην αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις και άλλες αλλαγές που αφορούν στην Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, φέρνει διατάξεις που οδηγούν στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων και άλλες που αφορούν τη σύσταση επιτροπών για μετατροπή των τετραετών σχολών μηχανικών σε πενταετείς, ενώ επεκτείνει τα δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Διευρύνοντας την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, κάνοντας βήματα στην ιδιωτικοποίηση και στην ακόμα στενότερη πρόσδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις ανάγκες των επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που παγιώνονται η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ