Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πλήρη κάλυψη στις απολύσεις εκπαιδευτικών δίνει η Κομισιόν

Απάντηση σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη

Πλήρη κάλυψη στην πολιτική που θέλει τα σχολεία να λειτουργούν όχι με μόνιμους, αλλά με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, σε διαρκή ομηρία, παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως φαίνεται από την απάντηση που έδωσε στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, που δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων και αφήνει εκτός διορισμού χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δουλεύουν για χρόνια στην Εκπαίδευση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ενήμερη για το θέμα αυτό και κρύβεται πίσω από το ψευδοεπιχείρημα ότι «η οργάνωση των εκπαιδευτικών συστημάτων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών - μελών», όταν η στρατηγική για την Εκπαίδευση είναι συναποφασισμένη σε επίπεδο ΕΕ. Παίρνει θέση υπέρ της ελαστικής εργασίας, αρκεί «να τηρούνται οι απαιτήσεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου» και νομιμοποιεί πλήρως τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών που προσφέρουν για χρόνια στην Εκπαίδευση, λέγοντας ότι «η προβλεπόμενη μείωση του αριθμού των μαθητών πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των μελλοντικών σχεδίων προσλήψεων», ενώ παραπέμπει και σε αντίστοιχες οδηγίες του ΟΟΣΑ για τον... εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, επικαλούμενη μάλιστα και το δημογραφικό.

Απέναντι στην καταγγελία του Κ. Παπαδάκη ότι με το νέο σύστημα «αναπληρωτές και μόνιμοι οδηγούνται σε ένα αέναο κυνήγι δεξιοτήτων, καθώς το πτυχίο παύει να είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για εργασία», η Επιτροπή δίνει για άλλη μια φορά πλήρη κάλυψη στην υποβάθμιση των πτυχίων, αξιοποιώντας με στρεβλό τρόπο την πραγματική ανάγκη για περιοδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ